DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Yeni nesil web ziyaretçilerinin gereksinimlerini biliyor musunuz?

Yeni nesil web ziyaretçilerinin gereksinimlerini biliyor musunuz?
27.10.2023 19:29
1
A+
A-

Potansiyel müşterileriniz sizi iyi mi görüyor? Neler araştırıyor ve hangi bilgilere gerekseme duruyorlar? Bu tarz şeyleri araştırma şansınız oldu mu asla? Sitenizin ne kadar ihtiyaca yönelik bulunduğunu araştırdınız, alan kişi yorumu aldınız mı? Kıbrıs Emlak Merkezi Gösterim Direktörü Özge Yavuz Ayaz yazdı.

Müşterilerin bakış açısından iyi mi görünüyorsunuz?

Sual kolay fakat yanıt oldukca uzun.

Bu bizi vazgeçirmemeli, anlamaya başlamalıyız.

Teknoloji gelişiyor, gereksinimler değişiyor. Gezi edebilmek artık oldukca kolay sadece bu dönem için olanaksız. Bu yüzden dijitalin önemi daha da artıyor.

Bir yanda yüzyüze görüşerek kendinizi anlattığınız onlarca şahıs diğer yanda kendnizi doğru ifade ettiğiniz yüz binler. Sayılara bakarsak anlamaya kıymet.

Yeni nesil internet sayfası ziyaretçilerinin gereksinimleri değişti dedik, fakat iyi mi?

Eskiden internet sayfaları oldukca kullanılmaz fakat gene de olsun mantığıyla açılır hatta “bizim çocuklar oldukca istiyor diye ikimiz de açtık bir tane” denilir ve güncellemesi bile zahmetli gelirdi. Sanırım hala güncel olmayan internet sayfaları ile karşılaşıyorsunuzdur.

Ziyaretçiler de internet sayfalarını yalnız telefon numarası almak için kullanır, sonrasında telefon edilir, kahveler içilir, pazarlıklar yapılır ve karar verilirdi. Bundan dolayı potansiyel alan kişi karar vermişti ve karşılaşmış olduğu o ürünü alacaktı. Ürün ne olursa olsun dikkatini çekmişti ve gerekseme oluşturmuştu. Bundan dolayı algısını dağıtacak başka bir reklam görmesi zordu.

[ilgili haber=’4714′]

Peki günümüzde de durum bu şekilde mi?

Üzgünüm fakat hayır.

Bir reklamla potansiyel müşterinin dikkatini çekebilirsiniz. Sadece arkasından sunacağınız hizmet akışıdır sizi ön plana çıkaran, hususi kılan.

Reklamlarla ulaştığınız potansiyel müşteriniz aynı anda sizinle ilgili data almak, ilgilenilmiş olduğu ürünün detaylarını incelemek, geçmişinizi araştırmak ve kullanıcı yorumlarını okumak ister. Referans önemlidir bundan dolayı. Yeni nesil web ziyaretçilerinin değişen ihtiyacı da budur. Hem data hem hizmet almak ister ve hepsi aynı anda olsun ister.

Siz de kendinizi düşünün, iyi mi hareket ediyorsunuz bir reklam dikkatinizi çektiğinde? Genel anlamda unutuluyor değil mi yoğunluktan? Ya da aklınızı karıştıracak bir sürü reklama maruz kalıyorsunuz gün içinde.

Unutmadığımızı varsayıyorum.

Elimizde telefonlar başlıyoruz araştırmaya. Kim, nerede, ne kadar, müşterileri memnun mu, yakınma var mı vs vs.

Soruların sonu yok sadece cevapları var.

Sizin web siteniz tüm bu soruların cevaplarını barındırıyor mu? Ve en önemlisi kullanıcı dostu olarak mı yazıldı? İnsanlar sitenizde kolay hareket edip, aradıklarını bulabiliyor mu? Peki siz kullanıcı yorumlarına gore sürekli düzenlemeler yapabiliyor musunuz? Bu sorudan ilkin kullanıcı yorumlarına ulaşabiliyor musunuz diye sormak lazım.

Kıbrıs Emlak Merkezi’nin farkı tam da bu aşamada ortaya çıkıyor.

Bizimle çalışan kurumsal üyelerimizin bu şekilde bir derdi yok. Niçin mi? Bundan dolayı potansiyel alan kişi olarak adlandırdığımız kitle Kıbrıs Emlak Merkezi çatısı altında şirket ile ilgili aramış olduğu tüm bilgileri bulabiliyor.

Daha doğrusu binlerce kullanıcının yapmış olduğu aramalara gore içerikler hazırlanıyor.

Aklına takılan ya da erişemediği detayları 7/24 canlı destek hattımıza sorabiliyor.

Biz kullanıcılarımızla sürekli kontakt halindeyiz, gereksinimleri yakından takip edebiliyoruz. Kurumsal üyelerimizle data paylaşımında bulunup, ihtiyaçlara gore yol haritaları önerebiliyoruz.

Başka bir örnek vereceğim. Bir ürüne ihtiyacınız var. Emlaktan birazcık uzaklaşalım, oldukca daha kolay bir ürünümüz olsun, tost makinası. Siz asla arama yapmamış, ürünü incelememiş olmanıza karşın arkadaşınızla konuşurken bile ansızın telefonunuzda tost makinası reklamlarıyla karşılaşmaya başladınız mı? Hemen hemen başlamadıysanız da yakındır ya da dikkat etmemiş olabilirsiniz.

Tost makinası ihtiyacına geri dönelim, her gün bu makinayı almayı kafanıza koyuyorsunuz sadece günün yorgunluğu, yoğunluğu derken unutuyorsunuz. Ta ki eve gidene kadar. Eve gittiniz ihtiyacı hatırladınız sadece her yer kapanmış oldu. Kendinize not alıp yarın kesinlikle bunu çözeceğinizi söylediniz sadece yarın da unuttunuz. Günler bu şekilde akıp gidiyor ek olarak kim bilir o sizin işiniz bile değil, niçin siz alasınız ki :))

Peki tost makinası satan XYZ şirketinin canlı destek hattı olsa ve siz bunu bilseniz. Eve gittiğinizde aklınıza ulaştığında yine unutmadan yazmaz mısınız? Sahibini tanımak artık pek de işe yaramıyor. Tost makinası için de şirket direktörü ya da pazarlama müdürü aranmaz o saatte.

Şimdi tost makinası nerede emlak nerede dediğinizi duyar gibiyim. Sadece bu örnek yeni nesil kullanıcıları anlatmak içindi. Online sipariş vs şeklinde detaylara girmedik bile hemen hemen.

Anlatmak istediğim yalnız bilginin artık kafi olmadığı. Eğer dijital dünyada var olmak isterseniz ve hatta online satış şeklinde hedefleriniz var ise, oyunun kuralları birazcık değişik.

Hepsiyle teker teker kim uğraşacak, biz ofisi saat 6 da kapatıyoruz o vakte kadar ulaşsınlar, ciddi olsaydı arardı şeklinde serzenişlerinizi duyuyorum fakat ihmal etmeyin ki artık yalnız siz yoksunuz. Ve hitap ettiğiniz kitle, potansiyel alan kişi olmasını istediğiniz kişiler artık bu şekilde düşünmüyor. Araştırıyor, araştırdıkça ilgileri başka bölgelere kayabiliyor.

Biz Kıbrıs Emlak Merkezi olarak kurumsal üyelerimizin bu anlamda da yanındayız. Gün içinde, akşamları ve öteki ülkelerde ki saat farkından dolayı gecenin bir yarısı bile bizlere ulaşıp kurumsal üyelerimiz hakkında ve projelerimiz hakkında data alabiliyorlar.

Daha yazılacak oldukca detay var doğal olarak ki sadece yeni nesil kullananların en oldukca ehemmiyet verdiği başlıkları yazdım.

Firmaların verdiği onca reklamın beklentisi şudur; bilinmek, marka kıymeti oluşturmak ve satış yapmak.

Tüketicinin beklentisi de şudur ki, data alabilmek, referans alabilmek ve anında tüm detaylarıyla hizmet alabilmek.

Biz Kıbrıs Emlak Merkezi ekibi olarak senelerdir çalıştığımız firmalara bu tabanı oluşturduk, bizimle yeni çalışmaya başlamış olan firmalar için de oluşturuyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Kısacası bizim kurumsal üyelerimizin yerine biz bu görevi yerine getiriyoruz.

O süre size bir sual daha.. Soruyla başladık, soruyla kapatmış olalım..

Peki siz Kıbrıs Emlak Merkezi’nin sizin için iyi mi çalıştığını biliyor musunuz?

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.