DOLAR
32,2451
EURO
34,6649
ALTIN
2.398,25
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Zemin Etüdü Doğru Uygulanan Binalar Yaşam Kurtarıcı

Zemin Etüdü Doğru Uygulanan Binalar Yaşam Kurtarıcı
30.08.2023 03:10
4
A+
A-

İnşaat sektöründe yaşam kurtarıcı bir rolde olan zemin etüdü, doğru yapıldığında inşaatların güvenliliği ve dayanıklılığı artıyor.
Peki zemin etüdü sonuçlarına bakılırsa inşaat tasarımlarında neler olmalı?
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Zemin etüdü, inşaat sektöründe yaşam kurtarıcı bir rol oynuyor. Doğru yapıldığında, inşaatların güvenliği ve dayanıklılığı artar ve insan yaşamı korunuyor. Bundan dolayı, inşaat sektöründe, zemin etüdü yapılması için lüzumlu yönetmeliklere uyulması ve bu mevzuda uzman kişilerin çalıştırılması büyük ehemmiyet taşıyor.

Zemin etüdü, bir inşaat projesinin temel adımlarından biri ve doğru yapıldığında, inşaatın güvenliği ve dayanıklılığı açısından yaşam kurtarıcı bir rol oynayabilir.

Zemin etüdü, bir bölgedeki toprağın ve altındaki kayaçların özelliklerini belirlemeyi ve bu detayları inşaat tasarımında kullanmayı amaçlıyor. Bu, inşaatın zemin koşullarına uygun bir halde tasarlanmasını ve ihtimaller içinde risklerin evvelde tespit edilerek önlenmesini sağlıyor.

 

Zemin etüdü doğru yapılmayan binalar:

Meydana getirilen araştırmalar gösteriyor ki, zemin etüdü doğru yapılmayan inşaatlar, zelzele yada öteki naturel afetler esnasında büyük riskler taşıyor. Zemin etüdü yapılmadan inşa edilen binalar, zemindeki çatlaklar, kaymalar ve sıvılaşma benzer biçimde problemlerle karşılaşabiliyor ve bu durumlarda ciddi hasarlar görülüyor. Bu da, insanların yaşamını tehdit edebiliyor.

 

İnşaat tasarımında neler olmalı?

Sadece, zemin etüdü doğru yapıldığında, inşaatın güvenliği ve dayanıklılığı artarak  ihtimaller içinde riskler minimize edilebilir. Zemin etüdü sonuçlarına bakılırsa, inşaat tasarımı tekrardan düzenlenebilir ve güvenliği artırıcı önlemler alınabilir. Bunlar içinde, daha kuvvetli temeller, daha dayanıklı yapı elemanları ve öteki koruyucu önlemler bulunabilir.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: zemin etütü, zelzele, inşaatEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.