Panele Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Germiyanoğlu, UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk, T.C. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanı Feyzullah Çınar, Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, T&T Havalimanı işletmeciliği Genel müdürü Serhat Özçelik ve Pegasus Havayollarından da yetkili kişilerin iştirakı ile açık oturum gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasını AKÜN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz yapmış oldu.

Meclis başkanı Töre, hava sahasına egemen olamayan ulusların, bağımsızlıklarını koruyamayacaklarını ve kendi geleceklerini tehlikeye atabileceklerini, günümüzde de en büyük savaşların havada yaşandığını söylemiş oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün her alanda rehber bulunduğunu vurgulayan Başkan Töre, Yüce önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’İstikbal Göklerdedir’’ sözlerini anımsatarak Türk Millettinin havacılığa verdiği önemi kaydetti.

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi Yeni Ercan Havalimanı açıldıktan sonrasında ay ay yolcu potansiyelinin arttığından bahsetti. Ek olarak Sofi, Sivil havacılık güvenlik yasasının meclisten geçerek Ercan Havalimanının Uluslararsı güvenlik kriterlerine haiz bir havaalanı bulunduğunu ve Havacılık sektörünün ülke ekonomisine ne kadar katkı sağladığını altını çizdi.

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik Yeni Ercan havalimanında uçuş emniyeti ve güvenliği açısından en üst cihazlar kullanılırken, Internasyonal uçuşlara hazır durumda bulunduğunu kaydetti.

Yasemin Öztürk eski bir kabin amiri olarak, havacılık mesleğinin bir aşk ile yapılması icap ettiğini ve bu mesleğin çocukluk tutkusu bulunduğunu söylemiş oldu.

T.C Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelen Eğitim daire başkanı Feyzullah Çınar Havacılık emniyetinin ve güvenliğinin önemini, ek olarak tüm birimlerdeki personelin eğitiminin ne kadar mühim bulunduğunu altını çizdi.

Pegasus havayolları Kabin operasyon grup müdürü Cenk Durmuşlu ise Kabin memuru olmak için işe alım sürecini söyledi. Yabancı dilin havacılık mesleğindeki önemini ve gerekliğini altını çizdi.

Pegasus Havayolları Kaptan Pilot Davet Er ve Kabin amiri Sinem Esin iyi mi bu mesleğe girdiklerini ve eğitim sürecini anlatırken,öğrencilerin de sorularını yanıtladılar.

Eczacılar "Onurları İçin" Meclis'e yürüyecek!

Eczacılar “Onurları İçin” Meclis’e yürüyecek!

Öz: Sektöre nitelikli eleman yetiştirmekten dolayı gurur duyuyoruz

 AKUN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz konuşmasına sektörde çalışan paydaşların havacılık gününü kutlayarak başladı. Havacılık sektörüne nitelikli eleman yetiştirmekten gurur duyduklarını ifade ederek, öğrencilerinin hemen hemen mezun olmadan sektörde iş bulabildiklerini söylemiş oldu.

Sektör temsilcileri, bilimsel nitelikli personeller, öğretim üyeleri ve havacılığa ilgi duyan lise öğrencilerin katılmış olduğu etkinlik konuşmaların arkasından bitti.