Iktisat ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, akaryakıt fiyatlarındaki söylemlere karşı meclis kürsüsünden bir izahat yapmış oldu. 

Bakan Amcaoğlu, akaryakıt fiyatlarının ülke ekonomisi ve kamu maliyesi üstünde fazlaca ciddi negatif etkisinde bırakır yaratabileceğini geçmiş yıllarda gördüklerini söylemiş oldu. Amcaoğlu, bu yüzden Iktisat ve Enerji Bakanlığı görevine ulaştıktan sonra bu mevzuda oldukça titiz ve dikkatli bir süreç izlediklerini açıkladı.

CTP sokakta eylemlilik sürecini başlatma kararı aldı

CTP sokakta eylemlilik sürecini başlatma sonucu aldı

Iktisat ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, akaryakıt fiyatlarındaki artışın direkt olarak piyasaya yansıdığına ve enflasyon yarattığına dikkat çekti. Enflasyonun da kamu maliyesi üstünde fazlaca büyük negatif tesir yarattığını dile getiren Bakan Amcaoğlu, göreve ulaştıktan sonra tüm gayretlerinin fiyat değişimlerini en aza indirgeyecek şekilde süreci denetlemek bulunduğunu söylemiş oldu.

Fiyat istikrar fonunun bu yüzden kurulduğunun altını çizen Bakan Amcaoğlu, fiyatların aşağı yada yukarıya seyrinin ekonomik stabilizeyi bozduğunu, yurttaş üstünde itimat bunalımı yarattığını ve dolayısıyla iktisat üstünde de olumsuzluklara niçin bulunduğunu söylemiş oldu.

Fiyat istikrar fonunu fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçebilmek için kullandıklarını belirten Bakan Amcaoğlu,  yükselen akaryakıt fiyatlarının piyasayı da pahalılaştırdığını sadece akaryakıt fiyatlarının düşmesi ile piyasadaki öteki herhangi bir ürün fiyatının düşmediğini söylemiş oldu. Bakan Olgun Amcaoğlu, “bu sebeple fiyat istikrar fonunu akaryakıt fiyatlarını değiştirmemek için azami şekilde kullanıyoruz” dedi.

Bakan Amcaoğlu, bakanlığın esas görevinin fiyat istikrarını korumak bulunduğunun altını çizdi.  İsrail-Filistin savaşının nelere yol açacağını bilemediklerini dile getiren Bakan Amcaoğlu, ham petrol fiyatlarının yükselişe geçtiğini ve bu yüzden akaryakıt fiyatlarını değiştirmemek adına davranışlarında ölçülü davrandıklarını söylemiş oldu.

Fiyat istikrar fonunun bir vergi olmadığını, fiyat istikrarını koruyabilmek adına bir fon bulunduğunu belirten Bakan Amcaoğlu, bilhassa mazot fiyatını artırmamak için bu fonun derhal her hafta kullanıldığını da kaydetti.