Arıklı, 9 Ekim Dünya Posta Günü sebebiyle yayımladığı mesajda, Posta Dairesi’nin zor günlerde mühim hizmetler verdiğini, Dairenin gelecekte de kırsal kalkınmaya, ülke ekonomisine mühim katkı sağlayacağını belirtti.

Fidan: Kıbrıs Türk Devleti'nin Taşkent'teki EİT Zirvesi'ne davet edileceğinden eminiz

Fidan: Kıbrıs Türk Devleti’nin Taşkent’teki EİT Zirvesi’ne çağrı edileceğinden eminiz

Türkiye’de Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) ile hazırlanan protokol ile kırsal kesimdeki hanımefendilerin oluşturduğu kooperatifler tarafınca üretilen ürünlerin, Posta Dairesi vesilesiyle PTT AVM üstünden küresel pazara açılacağını kaydeden Arıklı, “Bu projenin kırsal kalkınma ve ülke ekonomisine yapacağı katkıyı fazlasıyla önemsiyoruz. Tüm dünyaya KKTC pullu zarflar giderken, bundan bu şekilde KKTC pullu koliler de ulaşacak” dedi.

Posta idareleri mektubun yanı sıra kargo, elektronik tecim, finansal hizmetler verebildiğini kaydeden Arıklı, “Biz de KKTC Posta Dairesi’nin verdiği hizmetleri çağa uygun hale getirip daha da ileri düzeye taşıma gayreti içerisindeyiz. KKTC Posta Dairesi, geçtiğimiz son birkaç yılda yaşanmış olan talihsiz vakalar karşısında başarı göstermiş bir imtihan vermiştir. Dairemizin Kovid 19 salgını esnasında web üstünden meydana getirilen alışverişe sunmuş olduğu hizmet ve Kahramanmaraş Depremi sonrasında yardımların ulaştırılmasına koyduğu katkı, günümüzde posta hizmetinin ne kadar mühim bulunduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Küresel posta idareleri ile beraber KKTC Posta Dairesi’nin hizmetlerinin evrilmesinde 9 Ekim 1874 tarihinde hayata geçirilen Dünya Posta Birliği’nin [Universal Postal Union-UPU] büyük oranı bulunduğunu kaydeden Arıklı, “Posta hizmetleri ile ilgili gelişimleri yakından takip ediyor, dünya ile beraber yürüyoruz. Bu vesile ile Posta Dairesi çalışanlarımızın 9 Ekim Dünya Posta Gününü kutlar, verdikleri hizmet sebebiyle teşekkür ederim” dedi.