Kıbrıs Türk Kamu Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Itimat Bengihan, ülkede tabip ve eczacıların karıştığı ilaç yolsuzluğuyla ilgili izahat yapmış oldu.

Bengihan mevzuyla ilgili yazılı açıklamasında “En mühim kamusal hizmet olan sıhhat hizmetleri ne yazık ki halkımızın hak etmiş olduğu  düzeye ulaşamamış, aksine her geçen gün hem kalite hem de nicelik açısından geriye gitmiştir. Sıhhatli bir nüfus politikası olmaması sebebiyle yaşanmış olan kontrolsüz nüfus artışı her alanda olduğu benzer biçimde sıhhat hizmetlerini de negatif etkilemekte, buna bir de yönetim zafiyeti eklenince kamusal sıhhat hizmetlerinde adeta kaos yaşanmaktadır” dedi.

Izahat şu şekilde sürdü:

“Kamusal hizmetlerin kamu görevlileri eliyle yürütüleceği yasalarımızda amir yargı olarak yer almasına karşın birçok hastane ve sıhhat merkezinde sıhhat hizmetleri mevsimlik işçi ve taşeron şirket çalışanları tarafınca verilmektedir. Partizan amaçlı gereksiz istihdamlar yapılırken acil gerekseme olan tabip, hemşire, diyetisyen, psikolog, acil tıp teknisyeni vb. sıhhat mensubu eksikliğinin giderilmesi mevzusunda lüzumlu duyarlılık gösterilmemektedir.    Teşhis ve tedavi için büyük ehemmiyet taşıyan teknik teçhizat eksikliği sebebiyle hastalarımıza aylar sonrasına buluşma verilmektedir. Sıhhat çalışanlarının yasal hakkı olan üniformaları dahi senelerden beri verilmemektedir. Yaşamsal ehemmiyet taşıyan kanser ilaçları dahil birçok ilaç hastanelerimizde bulunmadığı için; ekonomik kriz sebebiyle esasen zor durumda olan hastalarımız, yaşlılarımız özele mahkûm edilmiştir.

Kamu sıhhat alanındaki yetersizlikler sebebiyle hem kamudan hizmet alan halkımız hem de sıhhat çalışanları büyük mağduriyet yaşarken öteki taraftan yüz milyonlarca liralık ilaç vurgunu ile çalışanların alın teri olan Toplumsal Sigortalardaki fonların hortumlandığına tanık oluyoruz.

Dikkat! Elektrik kesintisi olacak

Dikkat! Elektrik kesintisi olacak

Halkımız oldukca daha nitelikli kamusal sıhhat hizmetini hak etmektedir. Kaynak yetersizliği mazeretini asla kabul etmiyoruz. Kaynak vardır, istenirse daha fazlası da yaratılabilir. Mesele ülkeyi yönetenlerin zihniyetindedir. Öncelik halka hizmet değil de makam korumak olursa kaynaklar partizan amaçlar için israf edilir. Mesele burdadır. Bu zihniyet değişmedikçe halkımız sıhhat dahil hiçbir alanda hak etmiş olduğu kamusal hizmeti alamayacaktır”