Berova, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” sebebiyle bildiri yayımladı.

Mesajında mutlu ve rahat bir cemiyet yaratmanın, bireysel farklılıkları da göz önünde bulundurarak, tüm bireylerin eşit şartlarda yaşamasıyla mümkün bulunduğunu kaydeden Berova, ilk olarak zihinlerdeki engellerin kaldırılması,  hususi gereksinimi olan bireylere karşı bakış açısının tekrardan ele alınması  icap ettiğini belirtti.

“Tutumlarımız gözden geçirilmeli, pozitif ayrımcılık ile ayrıştırmamalı, tüm engelleri aşarak kucaklamalı, hepimizin eşit koşul ve imkânlar dâhilinde yaşayacağı alanlar ve fırsatlar yaratmalıyız” diyen Berova mesajında şu ifadelere yer verdi:

Üstel: Durmak yok, hep birlikte yola devam

Üstel: Durmak yok, hep beraber yola devam

“Unutmamalıyız, tutumlarımız hususi gereksinimi olan her bir bireyi toplumdan kopararak, kendi içlerine dönük bir yaşam sürmesine sebep olmaktadır.

O halde hususi gereksinimi olan bireylerimizin ötekileştirilmeden, yaşamını kolaylaştırmak, yaşam standardını yükseltmek, engelsiz, erişilebilir, güvenli, rahat ve mutlu bir yaşam sürmesini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğu olmalı, ekonomik, kültürel, toplumsal ve siyasal hayata katılmalarını cesaretlendirmeliyiz.

Bugün emek verme hayatında, eğitimde,  edebiyatta, sporda, sanatta, tüm alanlarda mühim başarılara imza atan hususi gereksinimi olan yurttaşlarımızın var bulunduğunu biliyor, tanıyor ve onların mücadelesini kutlama ediyor, bunun artarak devamının gelmesini arzuluyorum. Şu sebeple biliyoruz ki, ‘Sevgi Her Engeli Aşar.’ 

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyor, hususi gereksinimi olan tüm kardeşlerime slm ve sevgilerimi sunuyorum”.