Partiden mevzuya ilişkin meydana getirilen açıklamada, birçok kronik, dar gelirli yada yatağa bağımlı hastanın evlerinde “çaresizce” bu soruşturmaların bitmesini beklediğini, bu kesimlerin kamu hastanelerinde “bir çok süre olmayan ilaçlara ulaşmaya” çalıştığını kaydetti.

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın sistemi tekrardan oluşturmak ve hasta mağduriyetini gidermek için “tam bir umarsızlık” içinde bulunduğunu korumak için çaba sarfeden CTP,  Sıhhat Bakanı’nın da “ilk günden beridir suskunluğunu korumaya devam ettiğini” ileri sürdü.

-“İlaç tedarik zinciri tam bir kaosa dönüştü. 100 binin üstünde sigortalı hasta ortada bırakıldı”

13 Eylül tarihinden itibaren 48 eczacının ve 16 hekimin tutuklandığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tutuklanan doktor ve eczacıların mal varlıklarına ve banka hesaplarına el konuldu. Sıhhat toplumu gerek toplumsal, gerekse ruhsal anlamda ciddi bir travmayla boğuşurken bir taraftan da hesaplarına el konan sadece teminatla özgür bırakılan eczacılar iflasın eşiğine geldi. İlaç tedarik zinciri tam bir kaosa dönüştü. 100 binin üstünde sigortalı hasta ortada bırakıldı. Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı kamu hastanelerinde yazılan reçetelerin 1 Kasım itibarıyla Toplumsal Sigortalara açılacağını söylemesine karşın sistem halen kurulamadı” .

-“Bu mevzuyu bir an ilkin çözün” çağrısı

Açıklamada, devamla şunlar kaydedildi:

“Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Bu beceriksizliğin, kaosun ve umursamazlığın tek mağduru hastalardır. İlaca erişemeyen hastaların tedavilerinde ciddi aksamalar yaşanmakta, kim bilir hasta kayıpları olmaktadır. 100 binin üstünde sigortalı ve sigorta emeklisi hasta zor durumdadır. Lüzumlu soruşturmalar normal olarak ki yapılacaktır sadece Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak ülkeyi yönettiğini iddia edenlere davet yapıyoruz; bu mevzuyu bir an ilkin çözün.”

Asgari Ücret Saptama Komisyonu salı günü toplanacak

Asgari Ücret Saptama Komisyonu salı günü toplanacak

Açıklamada, mevzunun çabuk çözümünün; Sıhhat Bakanlığı ile Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığının paydaş örgütler olan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ile “hasta odaklı” bir çözüm ve sistem için iş birliği yapmasından geçmekte olduğu da vurgulandı.