Konya Endüstri Odası tarafınca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müdafa Sanayii Başkanlığı himayelerinde düzenlenen buluşmalarda, KKTC’nin 40. yılı kutlandı, şehitler dualarla, gaziler minnetle anıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası meydana getirilen açılış konuşmalarında, Cumhurbaşkanı Tatar ve Yılmaz’a, endüstri buluşmasına iştirakından dolayı teşekkür edildi. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 7. Konya Müdafa Endüstri Tedarikçi Buluşmaları’nda konuşma yapmış oldu. 

Konya Selçuklu Kurultay Merkezi’nde yer edinen etkinlikte, Cevdet Yılmaz ile beraber yer almaktan sevinç duyduğunu ifade eden Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında daha da güçlenmesiyle Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de bölgesinde kuvvetli bir Türk devleti olarak yer almaya devam edeceğini, konumunu daha da güçlendireceğine vurgu yapmış oldu. 

Konya’da, Yılmaz, sanayiciler, iş insanları ile bir araya gelmiş olarak, Selçuk Üniversitesi’nde de konuşma verip, fahri doktora almasından mutluluk duyduğunu ifade eden Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda KKTC’yi geliştirmek için çalışmaktan dolayı büyük bahtiyarlık içinde olduklarını söylemiş oldu. 

KKTC’nin bağımsız bir Türk devleti olarak gelişimini sürdürdüğüne işaret eden Tatar, Kıbrıs davasının da Türkiye Cumhuriyeti ile beraber sürdürüldüğünü kaydetti. 

Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin iş birliğiyle bir çözüm bulunabileceğini belirterek, Kıbrıs adasında eşit bir halk olarak KKTC’nin gelişmesine yönelik verilen desteğin önemine vurgu yapmış oldu. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında yapacağı atılımların KKTC’ye yansımasının da olacağına vurgu yaparak, gelecek nesilleri güçlendirmek için her alanda kuvvetli bir halde çalışmaya devam edeceklerini söylemiş oldu. 

Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin desteğiyle destan yazdığını ve devletini kurduğunu ifade eden Tatar, Gazze’de yaşananlara bakıldığında, garantörlüğün ne kadar mühim bulunduğunun görüldüğünü kaydetti. 

Adada barışın ve huzurun devamı için iki devletli çözüm ve garantörlüğün devamının önemine işaret eden Tatar, KKTC’nin ana yurdu Konya’da olmaktan sevinç duyduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin müdafa sanayiinde ilerlemesinden KKTC olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile emeği geçenleri kutladı. 

Kıbrıs Sulh Harekatı ile ulusal irade ve savunmaya büyük ehemmiyet verilmeye başlandığını ifade eden Tatar, yaşanmış olan süreçleri anımsattı, ulusal müdafa sanayiindeki gelişmeyi gururla takip ettiklerini söylemiş oldu. 

KKTC’nin de bu sistemin bir parçası olabileceğini ve bu mevzuda davet yaptığını ifade eden Tatar, KKTC’nin de ulusal ve ulusal çıkarları koruyup, devleti daha da güçlendirecek, ulusal eko sistemin bir parçası olarak kuvvetli bir halde geleceğe daha güvenilir adımlarla yürüyeceklerine inanç belirtti. 

Kıbrıs’ta, federal temelde değil, iki devlet temelinde bir anlaşmanın bulunabileceğini savundukları yeni siyaseti sürdürdüklerini ifade eden Tatar, iki devletin iş birliğine dayalı çözümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin de caydırıcı bir güç olarak garantörlüğümün devamını istediklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her internasyonal temas ve konuşmasında KKTC’ye desteğini ve tanınma çağrısı yaptığını anımsatan Tatar, KKTC’nin hak etmiş olduğu yeri alacağına vurgu yapmış oldu. 

Tatar, Konya’nın başarılarını da takdir ettiğini söyleyerek başarıların devamını diledi. 

-Yılmaz 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açılışta yapmış olduğu konuşmada, Cumhurbaşkanı Tatar’ı saygı ve sevgiyle selamladı, KKTC’deki birçok vatandaşın kökeninin Konya’ya dayandığını o nedenle Tatar’ın ev sahibi bulunduğunu söylemiş oldu. 

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını geride bıraktığını ve yeni yüzyılına adım attığına, KKTC’nin de 40. yaşını kutladığına işaret ederek, yeni dönemde bölgedeki gelişmenin beraber emek harcayarak süreceğini altını çizdi. 

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin müdafa sanayisinde son 20 yılda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir devrim yaşadığını belirtti. 

Konya’nın da müdafa sanayiinde en büyük üretici merkezi haline geldiğini ifade eden Yılmaz, bilhassa müdafa sanayiinde bağımsız olmanın önemine işaret etti, ulusal müdafa endüstri geliştikçe bölge ve dünya barışına katkı sağlamaya devam edeceklerini söylemiş oldu. 

Yılmaz, yerli ve ulusal müdafa sanayiinin gelişmesinde siyasal öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve görünmez kahramanlara bir yurttaş olarak teşekkürlerini sundu, müdafa endüstri pazarına yönelik bilgiler verdi. 

Değirmenlik Sağlık Merkezi binası yıkıldı

Değirmenlik Sıhhat Merkezi binası yıkıldı

Yılmaz, müdafa sanayiinde Türkiye’ye karşı bazı görünmez ambargoların, engellemelerin sürdüğünü sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal ve yerli gelişimini sürdürdüğünü, iha, siha, cenk gemisi, insansız cenk uçağı ve öteki hava, deniz, kara ve uzay müdafa sistemleriyle ilgili gelişmenin devam ettiğini kaydetti. 

Konuşmaların peşinden Yılmaz tarafınca Tatar’a armağan takdim edildi, peşinden kurdele kesildi ve buluşmaların açılışı yapılmış oldu. 

Yılmaz açılış kurdelesini keserken, Cumhurbaşkanı Tatar’ın çağrısına yanıt verdi ve aynı adımların gelecek dönemde KKTC’de de atılması temennisini beyan etti.