Hocanın, vazife süresi süresince DAÜ ailesine destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Hocanın, ek olarak, hem bilimsel niteliği olan hem de yönetimsel ekipteki çalışanlara fedakâr çalışmalarından dolayı minnettarlığını açıkladı.

Mevzu ile ilgili DAÜ Rektörü ve Rektör Yardımcılarının açıklamasının tamamı şu şekilde:

Üniversitemizde oluşturulan Rektörlük münhali eğilim yoklaması sonucunda, siz kıymetli çalışanlarımızın teveccühü ile, 2020 Haziran ayında pandemi koşullarının belirsizliği içinde Rektörlük görevini yürütmek suretiyle 5 yıllığına seçilmiş Rektör olarak göreve geldim. O dönemki sıkıntılı şartlar altında çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin sağlığını gözeterek ilk aşamada seyreltilmiş ve hemen sonra ise tam olarak karşı karşıya eğitime 2021-2022 Sonbahar periyodu başlangıcında geçtik.

Göreve başladığımız günden bugüne dek, başta pandemi sonrasında yüksek enflasyona dayalı yaşam pahalılığı ve son olarak da Kahramanmaraş’ta yaşanmış olan zelzele felaketini içeren ortalama üç buçuk yıl süre içinde, ekip dostlarımla beraber Üniversitemize özveriyle hizmet ettik. Bu süre içinde, mevzuat emek harcaması olarak Performans Yönetmeliği’nin oluşturulması, Talebe Disiplin Yönetmeliği, Seçkin Profesör ve Kıdemli Öğretim Üyeliği benzer biçimde daha evvelinde var olmayan kadroların oluşturulması, bilimsel niteliği olan personelde 67 yaş sınırının uygulanması da dahil olmak suretiyle birçok bilimsel niteliği olan alanda, üniversitemizin önünü açacak ve KKTC Yükseköğretim alanına örnek olacak uygulamaları hayata geçirdik. Bilimsel nitelikli Yükseltilmelerde Elektronik Müracaat ve değerlendirme sistemi, Senato, ÜYK ve DSYK Toplantılarına yönelik Elektronik Oy verme Sistemi, Kararların Elektronik İmza ile imzalanabilmesine yönelik E-imza sistemi ve Bilimsel nitelikli Veri Yönetim Sistemi benzer biçimde birçok alanda emsalsiz yazılım ve sistemler geliştirdik. Ek olarak, online kayıt ve ödeme sistemi ile Yeni Talebe Portalı öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Altyapı geliştirme kapsamında, yeni İşletme ve Iktisat Fakültesi Binasının 1. Etabı, 1000 yatak kapasiteli yap-işlet-devret Akdeniz Yurdunun Üniversitemize kazandırıp lüzumlu bakım ve onarım emekleri hızla tamamlanarak Sonbahar 2022 döneminden itibaren öğrencilerimizin hizmetine sunulması, sınıf ve laboratuvar modernizasyonu, binalarımızın proje envanterinin çıkarılması, depreme dayanıklılık risk analizlerinin yapılarak güvenlik açısından bazı binaların boşaltılması tamamlanmıştır. Gene aynı kapsamda, DAÜ 1 yurdu, tamamen kendi özkaynaklarımız ve personelimizin emeği ile yeni İletişim Fakültesi ve Yabancı Diller Okulu binası olarak kullanıma açılmıştır.  Çalışmalarımızda dürüstlük, şeffaflık ve yasa, tüzük ve yönetmeliklere uyarak adaleti sağlamak hep ön planda tutulmuştur. Attığımız her adımda, Üniversitemizdeki rahatlık ortamı ve emek harcama barışının sağlanması gözetilmiştir. Üniversitemizin kaliteli eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında devamlı olduğu benzer biçimde gelişmesine ve öncü olmasına katkıda bulunulmuştur. Üniversitemiz, görevde bulunduğumuz dünyanın en elit müesseselerinin yapmış olduğu dünya sıralamalarındaki yükselişine hızla devam etmiş, vatanımızda öncü olmayı başarmıştır.

Göreve başladığımız günden itibaren, Rektörlük ve Vakıf Yöneticiler Kurulu olarak üniversite idaresinin uyum içinde çalışmasının önemini hep vurguladık. Çalışanların temsilcisi olan sendikalar ile yazışma içinde iş barışının korunmasına yönelik mühim adımlar atılmıştır. Vatanımızda yaşanmış olan negatif ekonomik koşulların yaşandığı ortalama son bir senedir, üniversitemiz bütçesinde mali sıkıntılar yaşanmaktadır. Gelirlerimizin mühim bir bölümünü oluşturan talebe gelirlerinin artış hızı, ana gider kalemi olan personel giderlerinin yüksek enflasyon ve buna bağlı olarak oluşan yüksek Yaşam Pahalılığı ödenek hızının altında kalmıştır.  

Gıda denetim sonuçları açıklandı

Besin denetim neticeleri açıklandı

Kıymetli DAÜ Ailesi,

Bir süreden beridir, bilhassa üniversitemizin mali sorunları bahane edilerek Vakıf Yöneticiler Kurulu ve bazı sendikalar tarafınca Rektörlüğün ve yetkili kurulların dahil edilmediği emekler yapılmıştır. Bu süreçte, üniversite Rektörlüğü üniversitenin geleceği ile ilgili protokol emekleri için meydana getirilen birçok toplantıdan dışlanmış, üniversite kurullarının ve Rektörlüğün görüşlerinin kafi seviyede yansımadığı bir süreç yaşanmıştır. Buna karşın, bu çalışmaların gerektirdiği mevzuatın hazırlanması için Rektörlüğe kısıtlı süreler tanınarak Rektörlüğün ve Senato benzer biçimde bilimsel niteliği olan kurulların itibarsızlaştırılması hedeflenmiştir. Bu konudaki hassasiyeti ve mevzunun önemini onlarca kere anlatmaya çalıştığımız halde bu konudaki ısrar devam etmiştir. Rektörlük bu mevzuda kendisine iletilen taslak planı asla geciktirmeden, kurulların bilgisine getirmiş kurulların görüşlerinin protokol taslağına yansımasını elde etmiştir. Üniversite Senatomuzun, belirlediği takvim çerçevesinde talep edilen çalışmaların tamamlanmasının derhal arkasından, bir ekip suçlamaların bulunmuş olduğu ve Rektörlükle çalışmak istemiyoruz yazısı Sayın VYK Başkanı tarafınca sizlerle paylaşılmıştır. Sanıyorum bu boyutta bir müdahale hiçbir VYK tarafınca bugüne dek yapılmamıştır.

Gelinen noktada, yaşanmış olan sürecin doğru yönetilmediği ortadadır. Kişisel hırslar, Üniversitenin çıkarlarının önüne geçmiştir. Bu sürecin uzatılarak Üniversiteye verilen zararın daha da büyümesinin parçası olmak istemiyoruz. Üniversite menfaatleri çerçevesinde bu devrin sıhhatli şekilde yürütülmesi yönünde tüm çabalarımız sonuçsuz kalmıştır.  Normal olarak mesuliyet, bugünün mimarı olan başta bu süreci yanlış kurgulayanların üstünde olacaktır. 

Kıymetli DAÜ’lüler, bugün itibarı ile üç buçuk senedir özveri ile sürdürdüğümüz görevlerimizden ayrılıyoruz.  Vazife yaptığımız süre içinde bizlere ve dolayısıyla DAÜ’ye destek veren, Üniversitemiz için bizimle ter döken, düşünce üreten, özveri ile katkı koyan tüm, işçi, yönetsel ve bilimsel niteliği olan personelimize en içten duygularımızla teşekkür ederiz. DAÜ’nün esas sahibi olan sizlerle, ihtimaller içinde tüm platformlarda Üniversitemizin, özerk ve demokratik yapısının korunması için savaşım etmeye devam edeceğiz.

Vazife yerimiz değişse bile tüm DAÜ sevdalıları benzer biçimde görevimizin başındayız ve DAÜ’ye hizmet etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla.

DAÜ Rektörü ve Rektör Yardımcıları