Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek, burada yapmış olduğu konuşmada, 6 Şubat depreminin peşinden ortaya çıkan duyarlılık ve meydana getirilen emek harcamalar sonucunda Değirmenlik Sıhhat Merkezi binasının yüksek risk taşımış olduğu sebebi öne sürülerek boşaltılmasına karar verildiğini belirtti. Dinçyürek, tadilat mı yıkım mı olacağı yönünde meydana getirilen emek harcamalar neticesinde binanın yıkılması sonucu verildiğini sadece bu kararın geç çıkmasından dolayı yıkım işleminin de geciktiğini açıkladı.

Tüm projeleri sıfırdan hazırlanan Değirmenlik Sıhhat Merkezi yeni binasının inşasına aynı yerde birkaç ay içinde başlanacağını belirten Dinçyürek, hızlıca bitirilmesi planlanan emek harcamalar neticesinde 2024 yılının ilk çeyreğinde binayı bitirerek hizmete sunmayı hedeflediklerini altını çizdi.

Sıhhat Bakanı Dinçyürek, yıkılan binanın metrekaresinden daha çok bir alanı hizmete sunacaklarını, hem de 112 hızır servisinin de Değirmenlik’te konuşlanıp hizmet verilmesinin planlandığını kaydetti.

Değirmenlik Sıhhat Merkezi’nin yapımı için bütçeden 18 milyon Türk Lirası kaynak ayrıldığını ifade eden Dinçyürek, “Tamamen devletimizin kendi imkanları, Başbakanımızın verdiği yönerge ve hükümetin sağlamış olduğu imkanlarla bölge halkına uzun seneler hizmet edecek, bölge ihtiyacını karşılayacak bir sıhhat merkezini hayata geçireceğiz” dedi.

-Üstel: Daha iyi hizmet için sıhhat ocakları yada hastanelerde ihtiyaç duyulan yenilemeyi hızla yapacağız

Başbakan Ünal Üstel de yetersiz kalması ve depreme dayanıklı olmadığından dolayı yıkımına başlanan Değirmenlik Sıhhat Merkezi’nin tekrardan hızla inşa edileceğini belirtti.

Yağışlı hava yarın da etkili olacak... Sıcaklık düşüyor...

Yağışlı hava yarın da etkili olacak… Isı düşüyor…

Hükümet olarak 2024 yılının 2023’ten oldukca daha iyi olacağını söylediklerine dikkat çeken Başbakan Üstel, “2024 yılı artık ülkemizi uluslararasına hazırlama yılıdır. Fakat önceliğimiz insanımızdır” diye konuştu.

Başbakan Üstel, “insanımızın daha iyi sıhhat hizmeti alması için gerek hastanelerimizde gerek sıhhat ocaklarımızdaki çalışmalarımızla, ilaca kolay ulaşmasına ilişkin çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz. O yüzden 2024’te sağlıkta da, ilaca erişimde de oldukca daha iyi bir yıl olacak ve geçmişte yaşanmış olan sıkıntıları bundan sonrasında halkımıza yaşatmayacağız” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, sıhhat alanında daha iyi hizmet alınabilmesi için sıhhat ocakları yada hastanelerde ihtiyaç duyulan yenileme ve takviyelerin hızla yapılacağını belirtti.