Kıbrıs Türk Tecim Odası (KTTO) 65. kurum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında adada görevli yabancı misyon temsilcilerinin de davetli olduğu bir resepsiyon düzenledi.

KTTO’dan meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, Oda’nın her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu kurum yıl dönümü resepsiyonuna adada görevde bulunan birçok yabancı misyon şefi ve mensubu da katıldı.

Yağışlı hava geliyor...

Yağışlı hava geliyor…

Resepsiyona katılanlar içinde ABD Birleşik Devletleri, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Japonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya Büyükelçileri ile İngiliz Yüksek Komiseri; Çin, Polonya, Portekiz, Almanya ve Hollanda Büyükelçiliği mensupları, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Hususi Temsilcisi Colin Stewart, UNDP Kıbrıs ofis müdürü Jakhongir Khaydarov, Avrupa Komisyonu yetkilileri, Kıbrıs (Rum) Tecim ve Endüstri Odası yetkilileri ve adada konuşlu proje ekipleri ile ekip liderleri yer aldı.

Oda Başkanı Turgay Deniz’in eşi Aylan Deniz ve Oda Genel Sekreteri Aysun Önet ileri ile beraber konukları karşıladığı resepsiyonda, Oda’nın Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, Hanım Girişimciler Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri ve Oda profesyonelleri de hazır bulunmuş oldu.

Deniz

Oda Başkanı Turgay Deniz yapmış olduğu açılış konuşmasında, 65 yıl ilkin Lefkoşa’da bir grup Kıbrıslı Türk iş insanı tarafınca kurulan KTTO’nun bugün Şimal Kıbrıs’ın en önde gelen iş örgütü bulunduğunu ve kadar çeşitli sektörleri kapsayan 5 bine yakın etken üyeyi temsil ettiğini kaydetti.

KTTO’nun Kıbrıs Türk ekonomisinin büyük bir oranını temsil ettiğini ifade eden Deniz, şu şekilde devam etti:

“Küresel erişim taahhüdümüz doğrultusunda, 2005’ten beri Brüksel’de, 2018’den beri Ankara’da ve 2022’den beri Londra’da temsilcilikler kurduk. Odamız, Kıbrıs Türk iş dünyasını tanımlayan girişimcilik ruhunu simgeleyen bir direnç ve kararlılık feneri olmuştur. Seneler süresince, üyelerimizin sarsılmaz bağlılığının ve ekonomimizin canlılığının bir kanıtı olarak duran ekonomik değişimler, siyasal değişimler ve küresel zorluklar içinde gezindik.

Küresel görünüm gelişiyor ve hem fırsatlar hem de zorluklar sunuyor. Kıbrıs Türk Tecim Odası olarak, uyum sağlamaya, yenilik halletmeye ve ekonomimizin büyümesine katkıda bulunmaya kararlıyız. İş dostu bir ortamı savunmaya, yatırımı teşvik etmeye ve üyelerimizin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Netice olarak, yolculuğumuzun bir parçası olan tüm şahıs ve kuruluşlara en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Kıbrıs Türk Tecim Odası’nın 65. kurum yıl dönümü yalnız geçmişin kutlanması değil; iş birliğinin sınır tanımadığı ve ekonomik ilerlemenin ortak bir çaba olduğu bir geleceğe yönelik taahhüttür.”