Dışişleri Bakanlığı, “Neriman’ın evi olarak malum metruk bina bölgesi” hakkında yazılı izahat yapmış oldu.

Son günlerde Rum tarafının basın vasıtasıyla, KKTC Devletinin Ada’da tansiyonu artırma hedefinde olduğuna dair yalan, yanlış ve temelsiz haberler yaymaya çalıştığının ifade edilmiş olduğu açıklamada, “Rum tarafının daha değişik bir tutum benimsemesi beklenmemekle beraber, halkımızın huzurunu bozma potansiyeline haiz bu tür yalan ve karalama haberler ışığında, kamuoyumuza doğru bilginin aktarılması  anlayışıyla bu açıklamayı yapmanın gerekliliği hasıl olmuştur” denildi.

Lefkoşa’da Metehan kara sınır kapısının batısında bulunan ve Neriman’ın evi olarak malum boş binanın Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağı içinde yer aldığının aktarıldığı açıklamada, Cenup Kıbrıs Rum Yönetimi’nin uzun süredir bahse mevzu binanın karşısındaki nöbet mevziilerine projektör ve kamera takmak suretiyle kışkırtıcı faaliyetlerde bulunmuş olduğu ve bu şeklinde eylemlerle ara bölgenin statüsünü bozabileceği yanlış yanılgısı ile hareket etmiş olduğu kaydedildi.

-“Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne karşı yapılacak herhangi bir ihlale ve oldubittiye izin vermeyeceğiz”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Rum tarafının bu faaliyetleri takip edilmekte ve lüzumlu protestolar BMBG nezdinde; gerek askeri gerek sivil makamlarımız tarafınca yapılmaktadır. Meydana getirilen tüm uyarılara karşın Rum tarafının bu faaliyetlerinin devam etmesi sonucunda, mütekabiliyet ilkesi uyarınca Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları içinde lüzumlu tedbirlerim alınması gerekmiştir.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne karşı yapılacak herhangi bir ihlale ve oldubittiye izin vermeyeceğimizi ve bölgedeki tüm adımlarımızı mütekabiliyet çerçevesinde atmaya devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

Engelli istihdamı... Başbakan: Söz verdik, sözümüzü tuttuk

Engelli istihdamı… Başbakan: Söz verdik, sözümüzü tuttuk

Bölgedeki rahatlık ve güvenliğin devamının Rum yönetiminin kışkırtıcı eylemlerini sona erdirmesi ile mümkün olabileceğini hatırlatır, adada rahatlık ve güvenliğin devamı için üzerimize düşeni halletmeye devam edeceğimizi vurgulamak isteriz.”