CTP Genel Merkezi’nde meydana gelen görüşme averaj bir saat sürdü. Görüşmede CTP’yi Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Yazman Asım Akansoy, Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ile Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sıla Usar İncirli temsil ederken, CHP heyetinde Genel Başkan Özgür Hususi’in yanı sıra Dış Politikalardan Görevli Genel Başkan Yardımcısı İlhan Üzgel, Toplumsal Güvenlikten Görevli Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul milletvekili Gamze Taşçıer ile Parti Sözcüsü Namık Tan temsil etti. Görüşmeden ilkin iki partinin genel başkanı açıklamalarda bulunmuş oldu.

Erhürman Hususi’i Genel Başkanlığa seçilmesinden dolayı kutlama etti

Kabul esnasında konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ilk olarak geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Özgür Hususi’i kutlama etti. Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin kendileri açısından önemli olduğuna işaret eden Tufan Erhürman, bu kapsamda Türkiye’de ana karşıcılık görevini yürüten CHP ile ilişkilerin de kendileri açısından önemli olduğuna vurgu yapmış oldu. CHP ile Toplumcu Enternasyonal’de birlikte yer aldıklarına işaret eden Erhürman, “İlişkilerimizin iki kardeş parti düzeyinde devam edebilmesi sürekli arzu ettiğimiz bir şeydir” diyerek sözlerini tamamladı.

“Cumhuriyetin 40.yılında 40 girişimci kadın” fotoğraf sergisi açıldı

“Cumhuriyetin 40.senesinde 40 girişimci hanım” fotoğraf sergisi açıldı

Hususi: CTP bizim kardeş partimiz

Erhürman’ın peşinden söz alan CHP Genel Başkanı Özgür Hususi de, CTP’yi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını beyan etti. CTP ile Toplumcu Enternasyonal’de yer aldıklarını ve kardeş parti olduklarını dile getiren Hususi, CHP’nin kongresinde de söz verdiği şeklinde Genel Başkanlık görevine seçilmesinin peşinden ilk ziyaretini Kıbrıs’a yaptıklarını belirtti. CHP’nin gelecek dönemde gerek Kıbrıs’ta, gerekse tüm dış ilişkilerde daha etken bir rol oynayacağını kaydeden Hususi, CTP’nin hanım temsiliyetindeki hassasiyetinin bilincinde bulunduğunu ve birçok ortak noktaları bulunduğunu söylemiş oldu. Gelecek süreçte CHP’yi Toplumcu Enternasyonal toplantılarında Genel Başkan olarak kendisinin temsil edeceğini açıklayan Hususi, CTP ile ilişkileri geliştirerek devam etme amacında olduklarını altını çizdi.