Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası temsilcisi Metin Arhun’un, “Asgari tutarı beğenmeyen gitsin Avrupa’da çalışsın” ifadelerini sert bir üslupla eleştirdi.

Gündem Kıbrıs Web TV’de Bahar Sancar’ın sorularını yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Arhun’un, “Asgari tutarı beğenmiyorsan git” diyecek hakkı kendinde nereden bulduğunu sordu ve “Bu tarz bir olay olabilir mi? Kimin memleketinden kimi gönderiyorsunuz? Artık iş zıvanadan çıktı” ifadelerini kullandı. 

Bir çok bölgede elektrik kesintisi

Bir oldukça bölgede elektrik kesintisi

“Ekonomik örgütler zamanında ses çıkarmalıydı” 
Geçtiğimiz günlerde kurulan asgari ücret masasında yaşanmış olan tartışmalarla ilgili konuşan Tufan Erhürman, İşverenler Sendikası temsilcisi Metin Arhun’un, “Maliye Bakanı yaşam pahalılığını yüzde 48.5 olarak deklare etti. Bu şundan bir rakamdır. Bu sayı açıklanmış olduğu için piyasada hepimiz fiyatlarını yüzde 50 zamlandırdı” ifadelerini anımsattı. Söz mevzusu ifadelerin doğru olduğuna vurgu meydana getiren Erhürman, “Bu doğru bir izahat sadece biz ana karşıcılık partisi olarak yüzde 48.5 nereden buldun diye mecliste günlerce devam eden konuşmalar yaptık. Meclis’te bu tartışmaları yaparken işveren kesiminden tıs çıkmadı” diye konuştu. Ekonomik örgütlerin, iktisat ve maliyeyle ilgili meydana getirilen hatalarda seslerini çıkarmaları gerektiğine dikkat çeken Erhürman, kendilerinin konuşmasına karşın ekonomik örgütlerin bu mevzuda suskun kaldığını kaydetti. İşverenler Sendikası temsilcisi Metin Arhun’un, “Asgari tutarı beğenmeyen gitsin Avrupa’da yaşasın” ifadelerini sert bir üslupla eleştiren CTP Genel Başkanı Erhürman, “Bunu söyleyen şahıs, bu ülkede Türkiye kökenli olan insanların Avrupa’da emek harcama imkanının olmadığını bilmiyor mu?” diye sordu. 

“Artık iş zıvanadan çıktı” 
Erhürman ek olarak, “Kıbrıs kökenli olup da ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ kimlik kartına haiz olanlar için ‘beğenmiyorsan asgari tutarı git’ diyecek hakkı kendinde nereden buluyorsun? Bu tarz bir olay olabilir mi? Kimin memleketinden kimi gönderiyorsunuz? Artık iş zıvanadan çıktı” ifadelerini kullandı. “Hükümet” koltuklarından, söz mevzusu söylemlere ses çıkmamasını da eleştiren Erhürman, bu yaklaşımla iyi mi ara yol bulup da denge sağlanacağını sordu. Erhürman, memlekette yaşamın bile isteye popülizm uğruna pahalılaştırıldığının altını çizdi. Memlekette bazı işverenlerin, kendi işçisini yüksek asgari ücretten ödeme noktasından güçlük yaşayacağını belirten Erhürman, söz mevzusu durumun bu şekilde olmasının sebepleri üstünden konuşulması gerektiğine dikkat çekti. Erhürman, ekonomik örgütlere yönelik, “Yalnız asgari tutarı konuşacağınızda sesiniz çıkarsa olmaz” ifadelerini kullandı. “Bugünkü koşullarda, geleceğimize dair kaygı taşımayan, çocuklarımız iyi mi bu memlekette var olabilecek diye kaygılanmayan ve bundan dolayı da öfkelenmeyen birileri var ise, onların duygu durumlarını anlamıyorum” diyen Erhürman, ülkenin yönetilmediğini altını çizdi.