GKK bütçesi oy birliğiyle kabul edildi

GKK bütçesi oy birliğiyle kabul edildi

Gün sebebiyle bildiri yayımlayan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

Kıymetli Öğretmen Meslektaşlarım,
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve sadece öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet hemen hemen bir millet olma kabiliyetini kazanmamıştır” sözleri ne kadar doğru ve anlamlıdır. Kıbrıs, ulusal davamızdır. O halde Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde vazife icra eden kıymetli öğretmenlerimiz için bu sözlerin anlamı oldukca daha derindir. Kardeş vatan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurum ve var olma mücadelesinde yer edinen her kişi, öğretmenlerimizin ışığı ve emeği neticesinde güç bulmuştur ve bulacaktır.
     Fikri hür, vicdanı hür fertleri aklın ve bilimin ışığında eğitmek için var gücüyle çalışan öğretmenlerimiz, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasında, kalkınmasında ve ilerlemesinde ışık olmuşlardır. Otuz iki yıl öğretmenlik geçmişi olan biri olarak, süregelen ulusal mücadelemizin fedakâr öğretmenlerini “meslektaşım” diyerek selamlamanın benim için bir onur bulunduğunun bilinmesini isterim. 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti “On Yılda On Beş Milyon Gençle” başladığı yolculuğunu 100. Senesinde “Türkiye’nin Yüzyılı” hamleleri ile taçlandırırken bu yüzyıl bununla beraber Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de yüzyılı olacaktır. Dün Fazıl Küçükleri, Rauf Raif Denktaş’ları, kurtuluşun ve kuruluşun hanım adam kahramanlarını yetiştiren öğretmenlerimiz, bugün ve yarın Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha da ileriye taşıyacak nice yeni nesiller için emeklerini esirgemeyecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü coşkuyla kutluyor, kendilerine yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi dualarla anıyorum.
En derin saygılarımla.