KTAMS: Zamlarla, evlerde tencere kaynatmak imkansız hale geldi

KTAMS: Zamlarla, evlerde tencere kaynatmak olanaksız hale geldi

Eylemde, ders kitaplarında meydana getirilen değişim ve kamu kaynaklarının yandaşlara dağıtılırken okul binalarının depreme dayanıklı hale getirilmemesi protesto edildi. ” 59 Milyon Euro 75 Okul Eder!” ve “Karanlık Yeter Işık Ol” yazılı pankartların açıldığı eylemde, Karanlığa İnat, Eğitimde Yanan Mum Ol”, “Yanan Her Hayal, Eğitimde Tekrardan Dirilir”, ” Mum Işığı Sönsede Eğitim Umudu Asla!”, “Yanan Her Hayal, Eğitimde Tekrardan Diriliş” yazılı dövizler tutuldu. Alkışlarla hükümet protesto edildi.

Eyleme, CTP Mağusa milletvekilleri Teberrüken Uluçay ve Erkut Şahali ile CTP eski Genel Başkanı Ferdi Durağan(durgun) Soyer katıldı.

Öte taraftan, CTP Mağusa İlçesi örgütleri eylemlerini 14 Eylül 2023 Perşembe (Yarın) günü Alasya İlkokul’nda devam ettirecek.

Kayalp: Hedefimiz evlatlarımızın kaliteli ve güvenli eğitim alması

Fiil esnasında basına izahat meydana getiren CTP Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, CTP Mağusa İlçesi örgütleri olarak düzenledikleri eylemlerin 3’üncü gününde olduklarını ve depremle ilgili güvenlik problemi bulunan okulların önünde mum yaktıklarını söylemiş oldu.

Amaçlarının ders kitaplarında yaşanmış olan sıkıntılara ve okulların fiziki problemlerine dikkat çekmek bulunduğunu kaydeden Kayalp, sorunların giderilmemesi halinde okullar açıldıktan sonrasında da sorunların çözümü için çabalarının devam edeceğini dile getirdi.

Oktay Kayalp, amaçlarının eğitimin engellenmesi yada okulların açılmaması olmadığına vurgu yapmış oldu ve ” hedefimiz okulların açılması ve biz için fazlaca kıymetli olan evlatlarımızın kaliteli ve güvenli eğitim almasıdır” dedi.

Gelecek hafta mevzuyla ilgili etkinliklerinin devam edeceğini söyleyen Kayalp, bölge vekilleriyle beraber okulları ziyaret ederek sorunları yetkili ağızlardan yerince dinleyeceklerini ve yol haritası oluşturacaklarını sözlerine ekledi.