DOLAR
32,2805
EURO
34,7915
ALTIN
2.436,26
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
19°C

Bazı okullar açılıyor

Bazı okullar açılıyor
20.09.2023 17:59
4
A+
A-

 

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin sonucu doğrultusunda  anaokulları ile  ilk ve orta dereceli okullarda eğitim  seyreltilmiş karşı karşıya olarak  yarın başlıyor.
 
Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu yapmış olduğu yazılı açıklamada,  Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin sonucu gereği, Girne bölgesindeki bazı okullarda ve Lefkoşa 9 Eylül İlkokulu’nda uzaktan (online) eğitime başlanacağını, ülkedeki öteki okullarda ise seyreltilmiş karşı karşıya eğitim yapılacağını belirtti. 

Bakan Amcaoğlu, “Lefkoşa’da bulunan 9 Eylül İlkokulu’nda 25 Ocak 2021’de uzaktan eğitime başlıyoruz. Bu uygulamayı 29 Ocak 2021’e kadar sürdüreceğiz ve bu okulumuz için yeni karar üreteceğiz. Girne bölgesindeki okullarla ilgili olarak bir sonraki sonucu ise Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu verecek” dedi.

Bakan Amcaoğlu, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle eğitimin bilhassa son bir yıl içinde fazlaca sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin bilincinde olduklarını belirtti ve “Elimizden geleni halletmeye çalışıyoruz, en başta öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak suretiyle, tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin eğitimle ilgili son kararları şu şekilde: 

“Çatalköy – Karşıyaka arasındaki bölgede bulunan hususi ve devlet okullarında, alınacak bir sonraki karara kadar karşı karşıya eğitimin (dershane, etüt, hususi dersler ve kurs faaliyetleri dahil)  durdurularak, online eğitime geçilmesi uygun görülmüştür. Bu bölge haricinde bulunan okulların 25 Ocak 2021 tarihinden itibaren seyreltilmiş şekilde karşı karşıya eğitime (dershane, etüt, hususi dersler ve kurs faaliyetleri dahil) geçmeleri uygun görülmüştür. Sadece Çatalköy – Karşıya bölgesinde ikamet edip eğitim ve çalışmak amacıyla başka bölgelere giden talebe ve öğretmenlerin bir sonraki karara kadar eğitim kurumlarına gitmeleri ve emekleri uygun görülmemiştir.
 
Şimal’de ikamet edip Cenup Kıbrıs’ta eğitim gören talebe ve velilerinin geçişlerinin bir sonraki karara kadar karantinaya doğal olmasına karar verilmiştir.

Devletimizde eğitim kurumlarının açılışının ertelendiği nedenle Cenup’de ikamet edip Şimal Kıbrıs’ta eğitim gören talebe ve velilerinin geçişlerinin bir sonraki karara kadar karantinaya doğal olmasına karar verilmiştir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.