KTOEÖS, yarın 19 okulda öğleden sonra eylemde olacak!

KTOEÖS, yarın 19 okulda öğleden sonrasında eylemde olacak!

Gönyeli Alayköy Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren İklim Krizi Uyarlama Merkezi’nin gerçekleştirdiği çalıştayın arkasından, katılımcılar kısa, orta ve uzun solukta gerçekleştirilmesi planlanan adımları içeren netice raporunu Gönyeli Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’na sundu.

Amcaoğlu, yazılı açıklamasında, göreve geldikleri günden itibaren iklim değişikliği ile mücadelenin önemini vurguladıklarını kaydederek, belediye bünyesinde kurmuş oldukları İklim Krizi Uyarlama Merkezi’nin bu aşamada tehlikeli sonuç bir yere haiz bulunduğunu belirtti.

Gönyeli Alayköy Belediyesi sınırları içinde alınan kararların hayata geçirilmesi ve iklim değişikliği ile mücadelede mahalli düzeyde kararlılığın artırılmasının amaçlandığı emek vermeyi değerlendiren Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, netice raporunun, şehrin iklim değişikliği ile mücadelesini koordine etmek ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmak için bir rehber olacağını kaydetti.

Amcaoğlu, bu rehberi ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşacaklarını kaydederek, İklim Krizi Uyarlama Merkezi’nin bu mühim misyonu başarmak için kararlılığını sürdüreceğini belirtti. Amcaoğlu, raporun ilerleyen günlerde ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılacağını deklare etti.

Gönyeli Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, çalıştaya katılıp katkı koyan ve netice raporunun oluşmasında emeği olan her insana teşekkürlerini sundu. Amcaoğlu, dünyanın geleceği için bu kadar kıymetli bir rehberin oluşturulmasının fazlaca mühim olduğuna da vurgu yapmış oldu.

5 BAŞLIK

İklim Krizi Uyarlama Merkezi, Amcaoğlu’na sundukları netice raporunda şu kararları aldı:

“Meteoroloji ve Afetler: Kent, iklim değişikliği ile artan organik afetler ve meteorolojik vakalara hazırlıklı olacak. Erken uyarı sistemleri güçlendirilecek ve acil durum müdahale kapasitesi artırılacak.

Halk Sağlığı: İklim değişikliği ile bağlantılı sıhhat sorunlarının önüne geçmek için çözümler üretilecek. Hava kalitesi seyretme, sıcak hava dalgalarına karşı önlemler ve su kaynaklarının korunması bu başlık altında yer alacak.

Altyapı ve Enerji: İklim değişikliği ile başa çıkabilen ve enerji verimliliğini artırabilen bir halde iyileştirilecek. Kent altyapısı, iklim değişikliğine dayanıklı hale getirilecek. Taşkınları önlemek, su kaynaklarını korumak ve yeşil alanları çoğaltmak için projeler hayata geçirilecek.

Ekosistemlerin Korunması, Restorasyon ve Eğitim: Naturel ekosistemlerin korunması ve restorasyonu, biyoçeşitliliğin sürdürülmesi için öncelikli olacak. Hem de toplumun eğitimi ve bilinçlendirilmesi için eğitim programları geliştirilecek.

Fonlar: İklim değişikliğiyle savaşım projelerine finansman sağlamak için yeni fon kaynakları araştırılacak. Sürdürülebilir projelere yatırım yapma taahhüdü bu başlık altında vurgulanacak.”