DOLAR
32,3627
EURO
34,7815
ALTIN
2.398,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

KIBRIS Artan trafik kazaları… Tekin Arhun, toplumsal seferberlik çağrısı yapmış oldu…

KIBRIS
                                        Artan trafik kazaları… Tekin Arhun, toplumsal seferberlik çağrısı yapmış oldu…
24.10.2023 14:34
10
A+
A-

[ad_1]

Bugün sabah saatlerinde meydana gelen ölümlü trafik kazası anında vaka yerinden geçen Tekin Arhun isyan etti. Ölümlü trafik kazalarının her geçen gün arttığını ve bu mevzunun artık toplumsal bir problem haline geldiğini ifade eden Tekin Arhun, tüm topluma seferberlik çağrısı yapmış oldu. 

Tekin Arhun; 2022 senesinde 24 kişinin trafik kazalarında yaşamını kaybettiğini, 2023 yılının daha ilk 10 ayında ise trafiğe verdiğimiz canların sayısının 39 olduğuna vurgu yapmış oldu. Trafik kazalarının her geçen gün daha da arttığını belirten Arhun, geri gelmeyen canların ve oldukca ciddi maddi kayıpların olduğuna işaret ederek; bu kazaların ardında  yatan aslolan sebeplerin araştırılarak acil önlem alınması icap ettiğini beyan etti. Capital Group iştiraklerinden vergi şampiyonu Capital Sigorta’nın verilerine bakılırsa 2022 senesinde motorlu araçlar için toplam 18 milyon 95 bin TL hasar ödemesi yatığını, bu rakamın 2023 yılının ilk 10 ayında ortalama %300 artarak 51 milyon 404 bin TL hasar ödemesi yaptığını açıklayarak yalnız bu sayılara bakarak bile durumun ne kadar vahim ve artık ertelenemeyecek kadar büyük bir problem bulunduğunu söylemiş oldu. 

Trafikte daha çok can kaybı olmaması, acıların yaşanmaması ve ocakların sönmemesi için sigortacılık sektörü lideri ek olarak sektör vergi şampiyonu ve bir işadamı olarak ihtiyaç duyulan katkıyı halletmeye hazır bulunduğunu belirten Tekin Arhun, gerek sürücülerin eğitimi, gerek yolların iyileştirilmesi, gerekse yolların aydınlatılması mevzusunda tüm işadamlarının dayanışma içinde olacağına olan inancını  altını çizdi. Tekin Arhun, İlgili tüm kurumların trafik kazalarını öncelik haline getirerek ivedilikle bu mevzuyu gündemlerine almaları ve hızlıca çözüm üretmeleri icap ettiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.