DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

“Bakanlığımıza ve öğretmenlerimize güvenin”

“Bakanlığımıza ve öğretmenlerimize güvenin”
24.10.2023 14:17
8
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitim alanında tüm kararların öğretmen, talebe ve velilerin yaşam hakkı göz önünde bulundurularak alınacağını belirtti.
Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın öğretmenleriyle bir tüm bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Bakanlığımıza ve öğretmenlerimize güvenin. Sıhhat mevzusunda lüzumlu önlemlerin alınmasıyla eğitim yılına güvenli şekilde devam edilmesi için lüzumlu emek harcamaları yapıyoruz.” dedi.
Kararların salgının seyrine bakılırsa verilmeye devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu, “Tek bir öğrenciye zarar gelmesini vicdanen kaldırmam” şeklinde konuştu.
Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya bakılırsa Çavuşoğlu, uzaktan eğitimin web üstünden başlamasının arkasından bazı teknik problemler yaşandığını ve bu sorunların da altyapı eksikliklerinden kaynaklandığını dile getirerek, ilgili bakanlığa sorunların iletildiğini söylemiş oldu.
Eğitim yılına Pazartesi gününden itibaren ilköğretim ikinci derslik öğrencilerine kadar karşı karşıya başlanması yönünde Sıhhat Bakanlığı’nın kendilerine izin verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, hedeflerinin planladıkları şeklinde dönüşümlü eğitime 14 Eylül’de başlanması bulunduğunu belirtti.
İmkan olan okullarda öğrencilerin her gün okula gitmesinin planlandığını söyleyen Çavuşoğlu, öğrencilerin her gün yada dönüşümlü eğitim almaları mevzularında, okul müdürleri ve sendikalarla görüşmelerinin devam ettiğini, en doğru sonuca ulaşmak için çalıştıklarını kaydetti.

“PANDEMİ KURULLARI OKUL İMKANLARI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAK”

Çavuşoğlu ek olarak, okullardaki pandemi kurullarının, okulların olanak ve kabiliyetini en iyi şekilde değerlendirmesi için de çalışacağını kaydetti.
Okul öncesi, ana derslik, birinci ve ikinci sınıfların karşı karşıya eğitiminin de salgının seyrine bakılırsa devam edeceğini dile getiren Çavuşoğlu, kendilerinin önceliklerinin okulların açılması bulunduğunu fakat önceliklerinin talebe ve öğretmenlerin yaşam haklarının bulunduğunu altını çizdi.
“Hususi okullardan devlet okullarına gelen ufaklıklara eğitim hizmetleri verdiklerini, hususi okulları savunmadığını fakat yok olmalarını da istemediklerini“ dile getiren Çavuşoğlu, verilen hizmetlerin karşılığının alınması icap ettiğini de devamlı söylediklerini belirtti.

“OKULLARDA HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ”

Dönüşümlü yada seyreltilmiş eğitimindeki en mühim mevzunun hijyen bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, yurtdışından gelen talebe ve öğretmenlerin Covid-19 testlerinin negatif çıkmaları halinde bile okul alanlarına yedi gün sonrasında girebileceklerini söylemiş oldu.
“Devlet okullarında eğitim kalitelerinin oldukça yüksek bulunduğunu fakat bazı okullarda nüfus artışından dolayı bazı problemler yaşandığını” dile getiren Çavuşoğlu, meydana getirilen okullarla ve çalışmalarla talebe nüfuslarının lüzumlu sayıya çekilmesinin amaçlandığını kaydetti.

“YAŞAM HAKKI BİRİNCİ…”

Yaşam hakkının birinci, eğitim hakkını da ikinci sırada tuttuklarını dile getiren Çavuşoğlu, “Bir tek çocuğa zarar gelmesini vicdanen kaldıramam” diyerek, tüm evlatların okula girmiş olduğu anda kendi sorumluluklarında bulunduğunu ve 50 bin öğrencinin sorumluluğunu aldığını söylemiş oldu.
Uzaktan eğitimin istenilen seviyede yapılamamasının sebebinin eğitim bakanlığı değil, ülkedeki gelir dağılımındaki gelir eşitsizliği, altyapı sorunları bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı kadrolarının uzaktan eğitimin yapılması için 500’ün üstündeki öğretmenin karşılıksız ve imkansızlıklar içinde eğitim, maske, kolonya yaptığını da anımsattı.

“BAKANLIK, SENDİKASI VE ÖĞRETMENİYLE BÜTÜNDÜR”

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, sendikası ve öğretmenliğiyle bir tüm bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sendikaların ‘eğitim bakanlığına güvenmiyoruz’ söyleminin ise kendilerine güvenmediklerinin göstergesi bulunduğunu kaydetti.
Dünyanın birçok ülkesinde Covid-19 hastalarına evlerde tedavi yapıldığını dile getiren Çavuşoğlu, KKTC’de temaslıların bile ayrı otellerde tutulmasının topluma verilen önemin göstergesi bulunduğunu söylemiş oldu.
Salgına karşı korunma ve evlatların kurallara uyması için eğitimler de verileceğini  dile getiren Çavuşoğlu, eğitim yılının başlaması ve devam etmesi için de alınacak tedbir ve kurallara uyulması icap ettiğini kaydetti.

“RİSK GRUPLARI İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILDI”

Risk grubuna giren öğretmen ve öğrencilerin korunması için de lüzumlu önlemler ve düzenlemelerin alındığını dile getiren Çavuşoğlu, bu tür talebe ve öğretmenlere lüzumlu izinlerin verileceğini söylemiş oldu.

“SEÇİM GAİLEMİZ YOK”

Tüm halka sabırlı olması çağrısı icra eden, mevzunun takipçi olduklarını ve işlerini kendilerini eleştirenler kadar iyi bildiklerini belirten Çavuşoğlu, eğitim için alınan tüm kararların insan sağlığını düşünerek alındığını ve seçim gaileleri olmadığını  söylemiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.