DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

KIBRIS Berova: Her insanın ortak hedefi halkın refah seviyesinin yükseltilmesi

KIBRIS
                                        Berova: Her insanın ortak hedefi halkın refah seviyesinin yükseltilmesi
04.11.2023 21:42
3
A+
A-

[ad_1]

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Maliye Bakanı Özdemir Berova, Özgür İş İnsanları Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirdi.

Her insanın ortak hedefinin, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi bulunduğunun altını çizen Bakan Berova, ülkenin kalkınması ve istihdamın artması için hususi sektörün de teşvik edilerek desteklenmesi icap ettiğini belirtti. 

2024 bütçesini Bakanlar Kurulu’ndan geçirdiklerini, gelecek hafta Meclis’te görüşmelerin başlayacağını da kaydeden Maliye Bakanı Özdemir Berova, 2023 yılı bütçesinin ortalama iki katı bir bütçe hacmine ulaşıldığını, dolayısıyla gelirlerin artırılması, giderler açısından da sıkı bir bütçe disiplini ile 2024 yılını geçirmek zorunda olduklarını belirtti. 
Maliye Bakanı Özdemir Berova şöyleki devam etti; “Pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, peşinden yanı başımızda yaşanmış olan İsrail’in Filistin Halkı’na zulmü. Dünyada ve bölgemizde yaşananlar elbet ki başta enerji olmak suretiyle tüm metalarda bir artışa niçin oluyor. Bunun karşılığı da ülkede enflasyon olarak önümüze geliyor. Enflasyon içinde mali politikaları oluşturmak güç olsa da, halkın bizlerden beklentileri var. Başbakanımız Sayın Ünal Üstel, hem halkın bu enflasyon altında ezilmemesi, hem de iş insanlarımızın ülkeye yatırım yapmasına devam etmesi için iradeli bir duruş sergiliyor. Bizlerde buna bağlı olarak, elimizden gelen tüm gayretle onun gösterdiği hedefler doğrultusunda hem ekonomik, hem de icra politikalarını yapmaya çalışıyoruz. Yoğun çalışıyoruz fakat bundan imtina etmiyoruz. Bu çetrefilli periyodu aşabileceğimize yürekten inanıyoruz” dedi. 

AVCI
Özgür İş İnsanları Derneği Başkanı Mevlüt Avcı da konuşmasında, Bakan Berova’ya yeni görevinde başarılar diledi. İş insanlarının yaşamış olduğu sıkıntıları paylaştı. 

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.