DOLAR
32,2726
EURO
34,9830
ALTIN
2.458,61
BIST
10.151,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

KIBRIS CAMİLERE SALDIRILAR VE KINAMALAR

KIBRIS
                                        CAMİLERE SALDIRILAR VE KINAMALAR
28.08.2023 13:57
4
A+
A-

[ad_1]

Geçtiğimiz gün Limasol’da bir camimize hücum yapılmış oldu. Bu münferit bir vaka şeklinde görünemez, algılanamaz ve buna müsaade edilmemelidir.

Fakat Cenup’de ilk de değildir.

Yakın tarihe bir göz atacak olursak, 2020-2021-2022 ve 2023 dizgesel olarak cami ve ibadethanelere saldırılar düzenleniyor. Bir tek camilere mi hayır Kıbrıslı Türklere de bazen gerek eğlence mekanlarında gerekse yolda sokakta hatta sınır kapılarında saldırılar düzenleniyor. Tam da bu nedenledir ki, bir tek kınama yetmez Rum hükumetinin bu tür saldırılara karşı caydırıcı ceza yasalarını hayata geçirmesi ve uygulaması gerekir.

Avrupa Birliği inanç özgürlüğü, özgür dolaşım hakkı, ekonomik iş birlikleri ve burada daha da uzatmak istemediğim olgularla ülkeleri birbirine bağlamış bir halde. Fakat Cenup Kıbrıs Rum Yönetimi Avrupa Birliği’nin şımarık evladı şeklinde davranmaya devam ediyor.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.