DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Hükümet rehavete tutuldu, eğitimi planlayan yok

Hükümet rehavete tutuldu, eğitimi planlayan yok
28.08.2023 13:43
3
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin rehavete kapıldığını ve eğitimde hiçbir planlamanın yapılmadığını altını çizdi. Erhürman, Nihat Yılmaz başkanlığındaki Eğitim Beklemez İnisiyatifi’ni kabul etti ve eğitimde yaşanmış olan sorunları değerlendirdi. Parti olarak mevzuyu Meclis’te gündeme getirdiklerini sadece Azınlık Hükümeti’nin “Muhalefettesiniz diye bu şekilde konuşuyorsunuz” tepkisi verdiğini ifade eden Erhürman, bir inisiyatif kurup bu mevzuları dile getirmenin Meclis’te dile getirmek kadar kıymetli bulunduğunu belirtti. Hükümetin web üstünden verilen eğitimin okuldaki eğitimi karşılıyormuş şeklinde bir hava çizdiğini kaydeden Erhürman, “Evlatları uzak tutmaya çalıştığımız şey, şu an onların eğitim için kullanabileceği tek vasıta haline geldi. Bağımlılığı daha da artıran bir süreç yaşadık. Okulda koşmaları oynamaları mümkündü, şimdi spor çalışmalarından de uzak kaldılar. Gövde ve göz sağlıkları açısından eleştiri bir noktadayız” dedi.

“Avrupa’da birçok ülke minimum eğitimden feragat etti”

Yaşanılan pandemi sürecinden dolayı kendilerinin de bir süre bu mevzuda toleranslı davrandıklarını anımsatan CTP lideri Tufan Erhürman, sadece garip şeyler yaşandığını, hükümetin dershaneleri açtığını, okulları ise açmadığını söylemiş oldu. Güneyde eğitim alan birçok Kıbrıslı Türk talebe bulunduğuna da dikkat çeken Erhürman, bu öğrencilerin yüzlerce olay çıkmasına karşın güneye geçip okullarında eğitim aldıklarını belirtti. Avrupa’daki birçok ülkenin pandemi sürecinde minimum eğitimden feragat ettiğini dile getiren Erhürman, Kıbrıs’ın kuzeyinde ise durumun tam tersi bulunduğunu aktardı.

“Plan program yok”

Geçtiğimiz senenin Mart ayından beri eğitimde bir planlama yapılması icap ettiğini söylediklerini belirten Erhürman, “Gerek yükseköğretimde gerek düzgüsel eğitimde plan program yok. Eylül ayı için hazırlanacak programın şimdiden açıklanması ve o planlar üstünden konuşmamız gerekirdi. Muhalefetin de içine dahil edilmiş olduğu süreçlerde konuşulması gerekirdi ki ikimiz de katkı koyabilelim” dedi. Eğitim mevzusunda kimin ne kayba uğrayacağının hükümetin umurunda olmadığını dile getiren Erhürman, “Ikimiz de bu mevzuda size daha çok destek vereceğiz. Eylül’de karşı karşıya eğitimin başlamaması yada doğru muntazam bir seyreltme olmaksızın başlanması benzer biçimde şeylere hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bu mücadelede ikimiz de sizinle birlikteyiz” dedi.

Yılmaz: Çocuklarımız eve hapsolmuş durumda

Eğitim Beklemez İnisiyatifi adına konuşan Nihat Yılmaz da, geçtiğimiz yıl süregelen pandemi sürecinin en başından beri evlatların evlere hapsolduklarını beyan etti. 2020 senesinde Nisan ayıdan Temmuz’a kadar sıfır olay gidildiğini sadece bu sürecin asla kimse tarafınca değerlendirilmediğini kaydeden Yılmaz, “Çocuklarımız bir buçuk senedir okula gidemedi. Dostlarını göremediler. İşin bilimsel niteliği olan boyutundan fazlaca ruhsal, toplumsal ve fizyolojik gelişimleri etkilendi. Tamiratı zor yaralar açılmaya devam ediyor. Nisan ayından itibaren okulları açabilecekken asla bu şekilde bir girişim yapılmadı. Sıhhat Üst Kurulunun bu mevzuda çekincesi yoktu fakat Eğitim Bakanı ‘Hepimiz aşılanmadan eğitim başlamayacak’ dedi, sendikalar da bunu sahiplendi ve eğitimi çıkmaza soktular” dedi. Yılmaz, bu mevzunun ülkenin en mühim mevzusu haline getirilmesini istedi ve CTP’den de destek talep etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.