KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Erdem Özdenefe ve UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, “KKTC Cumhuriyet Meclisi Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi”ni temsilen Antalya’da meydana gelen Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) İhtisas Komisyonu toplantısı çerçevesinde temaslarda bulunmuş oldu.

TÜRKPA İhtisas Komisyonunun “Hanım Adam Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Hanımefendilerin Güçlenmesi” başlıklı toplantısı çerçevesinde ilk gün meydana getirilen oturumlarda söz alarak görüşlerini ortaya koyarken toplantının ikinci gününde yer edinen oturumları da takip ettiler ve konuk ülkeler ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

BAKAN GÖKTAŞ İLE GÖRÜŞME…

Zerrin Üstel: Kadına yönelik şiddet insanlığa bir ihanettir

Zerrin Üstel: Hanıma yönelik sertlik insanlığa bir ihanettir

Özdenefe ve Canaltay, TÜRKPA toplantısına katılan Türkiye Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir araya geldiler.

Meydana getirilen görüşmelerde kadının güçlenmesi ve toplumsal hayatta daha etken rol oynaması noktasında nelerin yapılabileceği mevzusunda düşünce teatileri yapılmış oldu.

Görüşmede Türkiye Büyük Millet Meclisi Hanım Adam Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan da yer aldı.

ÜLKE TEMSİLCİLERİ İLE TEMASLAR…

Toplantıya katılan ülke temsilcileri ile de temaslar gerçekleştiren Özdenefe ve Canaltay, bu çerçevede başta Türkiye heyeti olmak suretiyle, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan’ı temsilen TÜRKPA toplantısına katılan Milletvekilleri ile bir araya geldiler.

Hanımefendilerin güçlenmesinin ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin TÜRKPA toplantılarında ele alınmasının önemi vurgulanırken, Kıbrıs Türk hanımının geçmişten günümüze mücadelesi ve toplumdaki yeri mevzusunda milletvekillerine bilgiler verildi.

Görüşmelere heyette yer edinen Meclis Genel Sekreteri Seral Fırat da birlikte rol aldı.

TÜRKPA toplantısına katılan Cumhuriyet Meclisi heyeti yurda döndü.