KKTC’nin değerlerinin tanıtılması anlamında bu benzer biçimde etkinliklerin önemine vurgu meydana getiren Tatar, ülkenin yeşili, mavisi ve çevresiyle dünyanın en güzel yerlerinden biri bulunduğunu kaydetti; Kıbrıs Türk halkının da sanat ve kültüre oldukça kıymet veren bir halk olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendi çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan ve İstanbul Tecim Odası tarafınca oluşturulan “40’ıncı senesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bakış açısından KKTC” sergisi hakkında TAK muhabirine değerlendirmelerde bulunmuş oldu.

Tatar fotoğraflarını bir araya getirerek İstanbul’da bir sergi açılmasından duyduğu memnuniyeti beyan etti; sergiyi düzenleyen ve dün büyük bir katılımla açılışını meydana getiren İstanbul Tecim Odası’na (İTO) teşekkürlerini sundu.

5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

İstanbul Tecim Odası’nın sergi için Eminönü’ndeki İTO Yeni Camii Hünkar Kasrı’nı seçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti de ifade eden Tatar, mekanın zamanı ortamının yanında turistlerin uğrak noktası bulunduğunu kaydetti.

“Memleket sevgisinden…”

Tatar, fotoğrafçılığa ilgisinin “memleket sevgisinden” bulunduğunu kaydederek, başka ülkelerde fotoğraf çekme isteğinin olmadığını söylemiş oldu.

Çekmiş olduğu fotoğrafların büyük bir kısmını ilerlemesinde gözüne çarpan naturel güzellikler bulunduğunu belirten Tatar, bunun yanında Kıbrıs sanatını, kültürünü ve gastronomi zenginliklerini gösteren fotoğrafların da sergide yer aldığını belirtti.

Fotoğraflar içinde kendisi için oldukça hususi fotoğraflar bulunduğunu belirten Tatar, bilhassa dağ, deniz ve bulut içerikli fotoğraflarını oldukça sevdiğini beyan etti.

Tatar, fotoğraf çekmeye ufak yaşlarda başladığını kaydederek, o zamanlar KODAK makinesiyle çekmiş olduğu fotoğrafları Foto Diana’ya verdiğini sadece o zamanlar bu fotoğrafların kendisine ulaşmasının 15 günü bulduğunu söyleyerek, günümüzde fotoğraf çekmenin kolaylığına dikkat çekti.

29 Aralık’a kadar İstanbul’daki fotoğraf severlerin sergiyi ziyaret edebileceğini söyleyen Tatar, gelecek günlerde gene kendi çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan bir serginin KKTC’de açılacağını duyurdu.