Meclisten verilen bilgiye bakılırsa, Töre, bu kapsamda ilk olarak gittiği Gaziantep’da Oğuzeli Havalimanında KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen ve öteki yetkililer tarafınca karşılandı.

Gaziantep Valiliği’ni ziyaret eden Töre, burada Vali Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü.

Töre, ziyarette yapmış olduğu konuşmada, 3 ili kapsayan bir ziyaret ile Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Depremde Gaziantep ve öteki bölgelerde yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerini ileten Töre, Türk milletinin tekrar bu şekilde bir acı yaşamamasını diledi.

Gaziantep’in kurtuluş savaşındaki simge illerinden biri bulunduğunu ifade eden Töre, tıpkı Anadolu’da verilen kurtuluş mücadelesi benzer biçimde Kıbrıs Türk halkının da topraklarını vatan yapmak için savaşım verdiğini ve sonunda mehmetçiğe kavuştuğunu dile getirdi.

Kıbrıs Türkünün Türk milletinin bir parçası olduğuna işaret eden Töre, ulusal davanın müştereken yürütüldüğünü kaydetti.

Vali Çeber’i Rize Valiliği döneminden tanıdığını ifade eden Töre, kendisi ile Gaziantep’te buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Töre, Belediye Başkanı Şahin’in de geçmiş süreçte kabine ve Meclis’teki görevleri ile Türkiye’ye büyük hizmetleri bulunduğunu dile getirerek, Gaziantep’te depremin arkasından yaşamın normale dönmesi mevzusunda ortaya konulmuş olan çabaları takdir ettiklerini söylemiş oldu.

Türkiye ve KKTC’nin sevinçte ve kederde bir tüm bulunduğunu söyleyen Töre, depremde yaşanmış olan acılar sonrası büyük Türk milletinin birlik ve beraberliğinin büyük bir güç olarak yaraların sarılmasında kendilerine itimat verdiğini belirtti.

Başbakan Üstel: İsias bizim ortak davamızdır ve bu davanın yakın takipçisiyiz

Başbakan Üstel: İsias bizim ortak davamızdır ve bu davanın yakın takipçisiyiz

Töre, Gaziantep’te il yöneticilerine yapmış olduğu ziyaretlerin arkasından karayolu ile Adıyaman’a hareket etti.

Töre’ye ziyaretinde Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ile Hususi Kalem Müdürü İrem Uygun birlikte rol alıyor.