Tatar, İstanbul'da konuştu: Kırmızı çizgilerimiz, garantörlük ve Türk askerinin devamı

Tatar, İstanbul’da konuştu: Kırmızı çizgilerimiz, garantörlük ve Türk askerinin devamı

Meclis Onur Salonunda yer edinen kabulde konuşan Başkan Töre, Vural’ı oldukça eskiden beri tanıdığını aynı idealleri taşıdıklarını, davalarının Türklük davası ve Kıbrıs Türkünün davası bulunduğunu kaydetti.  

KKTC’nde göndere çekilen bayrağın inmemesi için savaşım verildiğini ifade eden Töre, bazı çevrelerin bu mücadeleyi eleştirdiğini söylemiş oldu.

Gazze’de yaşananlar sonrasında Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin değerlerinin kalmadığının görüldüğüne değinen Töre,  yalnız kuvvetli olanın hakkını koruyabildiği bir düzende yaşanıldığını altını çizdi.
Gazze’de yaşananların benzerini 1974 öncesinde Kıbrıs Türk halkının da yaşadığını kaydeden Töre, ulusal kurtuluş mücadelesi vererek direniş gösterildiğini belirtti.

Anavatan Türkiye ve Türk ordusu ile 1974’de tekrardan buluştuklarını anımsatan Töre: “Tanrı bizi tekrar ayırmasın” dedi.
Türkiye ve Türk ordusu Kıbrıs’ta ise Kıbrıs Türk’ünün adada rahat ve güvende bulunduğunu vurgulayan Töre, Rum ve Yunan tarafının Kıbrıs’ı “elen adası” görme fikrinden vazgeçmediğini söylemiş oldu.

Töre, bağımsız KKTC devletini yaşatmanın her insanın görevi bulunduğunu belirtti.

VURAL
İyi Parti Genel Başkanı Oktay Vural da konuşmasında “Dava dostum” söylediği Töre ile görüşmek ve Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin simgesi yüce Meclis’inde olmaktan mutluluk duyduğunu açıkladı.
Vural, Gazze’de yaşananlar karşısında kılını kıpırdatmayanların Kıbrıs’ta bir yol yapımı mevzusunda haksızca internasyonal camiayı ayağa kaldırabildiğine dikkati çekti.
KKTC’nin demokratik olgunluğunun saygı duyulan bulunduğunu dile getirerek Kıbrıs Türk halkının seneler devam eden savaşım ile örnek olması icap ettiğini ifade eden Vural: “Yapılması ihtiyaç duyulan KKTC’nin bağımsızlığı artık bizim önümüzdeki kızıl elmamız olmalı” dedi.
Kıbrıs Türk halkı devleti içinde kendi sorunlarını çözebilecek güce haiz bulunduğunu belirterek “yeter ki internasyonal toplum KKTC ve Kıbrıs Türk halkına hakları mevzusunda  çifte standart yapmadan  başkalarına gösterdiği yakınlığı göstersin” dedi.
Vural konuşmasını “İnşallah sizin benzer biçimde dava adamlarının öncülüğünde Kıbrıs Türk halkı, bağımsızlık kızıl elmasını gerçekleştirecektir” ifadeleriyle tamamladı.