Lefkoşa 7 saat elektriksiz...

Lefkoşa 7 saat elektriksiz…

Dün yaşanmış olan iki farkı kazada iki kişinin yaşamını kaybetmesi üstüne izahat meydana getiren Başkan Töre uyarılarda bulunmuş oldu.
Cemiyet üstünde büyük bir üzüntü ve acının yaşandığını belirten Başkan Töre, kazaların hem yürekleri yaktığını hem de ciddi maddi hasarlar bıraktığını söylemiş oldu.
Başkan Töre, giden canların geri gelmediğini bazı insanlarımızın da bu kaza sonucunda malul kaldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, bazı yolların durumunun belli olmasına karşın halen sürücülerin dikkat etmediğini vurgulayarak sürat, alkollü vasıta ve cep telefonu kullanımına anlam veremediğini açıkladı.
Başkan Töre açıklamasına şöyleki devam etti;
“Ülkedeki vasıta sayısına gore yollarımız kafi değildir. Polisimiz ciddi anlamda trafik kontrolü yapıyor. Sadece denetim noktaları geçildikten sonrasında gene sürücülerimiz kendi bildiklerini okuyor. Bilhassa motosiklet kazalarına dikkat çekmek isterim. Bisiklet ve motosiklet kullananlara hususi duyarlılık göstermek zorundayız. Sürat yaparken bu tarz şeyleri ayırt edemiyoruz. Bu tür kazalar olmaması için daha çok dikkat etmeliyiz. Giden canlarımıza yazıktır. Sonrasında Kıbrıs Türk Halkı olarak üzüntümüz büyük oluyor ve her evde bireyler içinde konuşuluyor. Ateş düşmüş olduğu yakar fakat toplumsal bir vaka olarak hepimizi yaralıyor. Polisimizin güçlendirilmesi, trafik vasıta gereçlerimizin artırılması ve yollarımızın hazır hala getirilmesi gerekir. Trafik canavarının ortak sorunumuz bulunduğunu tamamımız bilmeliyiz ve devlet gerekeni yapmıyor demeden ilkin tüm halkımız olarak probleminin çözümüne katkı koymalıyız. Bu vesileyle dün yaşanmış olan kazalarda yaşamını kaybedenlere Tanrı’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı dilerim.”