DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

“Öğretmenlerimiz, okullarımız, çocuklarımız sahipsiz değildir”

“Öğretmenlerimiz, okullarımız, çocuklarımız sahipsiz değildir”
05.12.2023 17:18
0
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde basın açıklaması yaparak, okuldaki bir muavin görevlendirmesini adaletsiz olduğu nedeni öne sürülerek protesto etti.

Öte taraftan KTOEÖS bugün öğleden sonrasında Bayraktar Ortaokulu, İrsen Minik Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Esin Leman Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nde eylemde olacak.

Sendika, Cuma günü greve giderek, Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde fiil meydana getirecek.

 

Fiil: “Düşmanca yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz, prim vermeyeceğiz”

KTOEÖS Başkanı Selma Fiil yapmış olduğu açıklamada, “Öğretmenlerin, emek harcama koşulları ve haklarına saldırının bir örneğini daha yaşadıklarını” belirterek, okulda, “adaletsiz” program ve görevlendirme yapıldığını söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nden (TC) gelen öğretmenlerden birinin muavin olarak görevlendirildiğini sadece bakanlık tarafınca görevden alındığını öğrendiklerini dile getiren Fiil, bu kişilerin ders sayısı azaltılarak, imtiyaz tanındığını ve hiyerarşik yapının bozulduğunu kaydetti.

Mevzuyla ilgili bugün bir gazetede gösterilen haberde, TC’den görevlendirilen öğretmenlerin aralarındaki konuşmaların deşifre edildiğini belirten Fiil, yazışmalarda, sendikalı öğretmenleri ve sendikayı hedef alan ifadeler yer aldığını söylemiş oldu.

Öğretmenlerin yalnız olmadığını ifade eden Fiil, “Bu tür düşmanca yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz, prim vermeyeceğiz” dedi. Yetkilileri göreve çağrı eden Fiil, lüzumlu soruşturmanın yapılmasını istedi.

Görevlendirilen söz mevzusu kişinin bugün okulda olmadığını, görevden alındığının söylendiğini dile getiren Fiil, bunun takip edeni olacaklarını belirtti.

Emek verme koşulları ve haklara meydana getirilen saldırılara karşı, modern, bilimsel, laik, demokratik eğitim ve ülkede toplumsal dönüşümün karşısında olmak için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Fiil, baskılara, dayatmalara, itibarsızlaştırma politikalarına karşı direneceklerini söylemiş oldu.

 

 “Kabahat duyurusunda bulunacağız”

Mevzuyla ilgili bir gazetede yer edinen haber doğrultusunda kabahat duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Fiil, araştırma, soruşturma yapılması ve ceza verilmesi icap ettiğini belirtti. Fiil, “Öğretmenlerimiz, okullarımız, çocuklarımız sahipsiz değildir” dedi.

KTOEÖS Başkanı Fiil, cuma günü greve giderek, Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde fiil yapacaklarını da duyurarak, eylemle ilgili detayların hemen sonra paylaşılacağını açıkladı.

 

Gökçebel: “Bakanlık başka yerlerden yönerge almayı alışkanlık haline getirdi”

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de, söz mevzusu problemi çözmek için Ulusal Eğitim Bakanlığı, Daire Müdürü, Okul Müdürü ile istişare yapıldığını ifade ederek, okul öğretmenlerinin rahatsızlıklarını Okul Müdürlüğüne ve Daireye ilettiğini kaydetti.

“Bakanlığın başka yerlerden yönerge almayı alışkanlık haline getirdiğini” ileri devam eden Gökçebel, öğretmenler içinde imtiyaz yaratan, tamamen yasa dışı bir uygulamanın dayatılmak istenmesine izleyici kalınmadığını belirtti.

Ülkedeki eğitim sisteminin ülkeye özgü olması icap ettiğini ifade eden Gökçebel, modern, bilimsel, laik, demokratik, katılımcı eğitimin öğrenciler ve okul idareleri için mühim bulunduğunu, kurumların yasalara bağlı anlayışla hareket etmesi icap ettiğini söylemiş oldu.

“Ülkede ucu bir bölgelere dayanan yapılanmalara asla müsaade edilmeyecektir” diyen Tahir Gökçebel, ülkenin yasaları, Anayasası, eğitim yapısının laik, Atatürkçü eğitim yapısının da açık bulunduğunu kaydetti. Gökçebel, öğretmenlerin bu mevzuda sonuna kadar direnmeye hazır bulunduğunu belirtti.

Öğretmenlere karşı dizgesel baskılar oluşursa bunun peşini bırakmayacaklarını kaydeden Gökçebel, ülkede tüm branşlarda işi olmayan öğretmenler varken, yurtdışından iki maaş alacak şekilde öğretmenlerin getirilip, istihdam edilmesinin yanlışlığının bir kez daha ortaya çıktığını söylemiş oldu.

Gökçebel, bir an ilkin Türkiye’den öğretmen görevlendirilmesine son verilmesi icap ettiğini ifade ederek, ülkede buna gereksinim olmadığını dile getirdi. Gökçebel, mevzunun, siyasal partiler ve hükümetler tarafınca gündeme alınmasının acil bulunduğunu kaydetti.

Haber: Afet İlban / Fotoğraf: Süleyman Önal (TAK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.