Meclis’ten meydana getirilen açıklamaya nazaran, Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Zahit Aksu Konuşma Salonu’nda yer edinen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Başkan Töre’nin verdiği konferansı Malatya il yöneticileri, Üniversitenin bilimsel niteliği olan ekibi, Kıbrıs gazileri ve oldukca sayıda talebe izledi.

Konuşmasında Kıbrıs adasında yaşanmış olan tarihsel gelişimi ve Türklük mücadelesini özetleyen Töre, Osmanlı’nın talibi kiralamasının arkasından 93 yıl Türk askerinin gelmesinin beklendiğini belirtti.

Töre, 20 Temmuz Sulh Harekatının kendileri için önemine değinirken, harekatın sunmuş olduğu sulh ve itimat ortamı sonrasında Cumhuriyete giden yolun açıldığını beyan etti.

Berova, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle mesaj yayımladı

Berova, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” sebebiyle bildiri yayımladı

Kıbrıs Türkü’nün geçirdiği zor ve sıkıntılı yılların arkasından bugün bir devlet sahibi olduğuna işaret eden Başkan Töre, Rum ve Yunan mantalitesinin hala değişmediğini belirtti.

Federasyon tezini konuşmanın ve görüşmenin bir anlamı olmadığının artık oldukca net görüldüğüne değinen Töre, Kıbrıs’taki tek ve gerçekçi çözümün iki devlete dayalı olması icap ettiğini altını çizdi.

Ulusal davayı Anavatan ile beraber yürüttüklerini söyleyen Başkan Töre, Türkiye ile tam bir düşünce birliği içinde hareket ettiklerini söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmiş süreçlerden bugüne Kıbrıs Türkü’ne verdiği destekle bugünlere gelindiğini dile getiren Töre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türk yüzyılını beraber ileriye taşımak istediklerini altını çizdi.

Kıbrıs Türkü’nün tek güvencesinin Anavatanı ve onun silahlı kuvvetleri bulunduğunu ifade eden Töre, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ne güvenilemeyeceğinin, Gazze’de takınılan tavır ile bir kez daha acı bir halde ortaya çıktığını kaydetti.