Bakan Tunç, Hakkaniyet Bakanlığında, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ve beraberindeki heyetle görüştü.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasındaki ilişkilerin yoğunlaşarak devam ettiğini dile getiren Tunç, “Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni biz anavatan olarak hiçbir süre yalnız bırakmayız.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Adıyaman’da yıkılan bir otelde KKTC’li sporcuların da yaşamını kaybettiğini anımsatan Tunç, mevzuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini anımsattı.

Vaka sebebiyle büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Tunç, “O otelde 65 şahıs konaklıyordu, 35’i Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı. Yıkıntı kaldırma esnasında deliller toplanmıştı. O deliller bilirkişi incelemesine götürüldü. Karot örnekleri ve öteki binadaki örneklerde bilirkişi incelemesi yapılmış oldu. Üniversiteden gelen rapor doğrultusunda da şu anda dava açılmış durumda.” diye konuştu.

Söz mevzusu davada 5’i tutuklu 11 sanığın hakim karşısına çıkacağını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

“Yargının en doğru sonucu vereceğini umut ediyoruz. Yargıya güveniyoruz. Doğal Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu yavrularımızın ailelerinin büyük bir acı yaşadıklarını biliyoruz, hissediyoruz. Onların acısı bizim de acımız. Onların acılarını bir kez daha paylaşıyoruz. Doğal gidenleri geri getirmek mümkün değil fakat onların hatırasını yaşatmak, bilhassa vefatlarına niçin olanlar noktasındaki yargısal süreci izlemek bizim görevimiz. Kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir karar, bir netice çıkacaktır. İsias davasında şampiyon meleklerimizin vefatlarında kusuru olanlar elbet ki yargı huzurunda lüzumlu hesabı verip cezalarını da çekeceklerdir. Tüm takibimiz bu yönde.”

Hava sıcaklığı hafta boyunca 21-24 derece dolaylarında olacak

Hava sıcaklığı hafta süresince 21-24 aşama dolaylarında olacak

Bakan Tunç, KKTC’ye giderek yaşamını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

“Süreci yakından takip edeceğiz”

KKTC İçişleri Bakanı Oğuz, İsias Oteli davasına ilişkin Hakkaniyet Bakanı Tunç’un açıklamalarının yüreklere su serptiğini söylemiş oldu.

Beklentilerinin, sorumluların hak etmiş olduğu cezayı bulması bulunduğunu dile getiren Oğuz, “Bu süreci biz Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak yakından takip edeceğiz. Aileler de bunu yakından takip ediyor. Ölenler geri gelmiyor fakat adaletin yerini bulması, bunların yargılanması bir emsal teşkil edecektir.” diye konuştu.