DOLAR
32,2680
EURO
34,8110
ALTIN
2.455,91
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

“Veli okul bastı, ölümle tehdit etti”

“Veli okul bastı, ölümle tehdit etti”
02.12.2023 12:00
1
A+
A-

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, okulların alt yapı eksikliklerinin giderilmesi mevzusunda Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığını göreve çağırdı.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Mağusa’daki Canbulat İlkokulu’nda, bu okulda  bir velinin “okulu basarak öğretmeni ölümle tehdit etmesi  ve  okula gelen  polise saldırmasıyla”  ilgili  izahat yapmış oldu.
KTÖS Genel Sekreteri  Elcil,  öğrencilerin gözü önünde gerçekleşen ve öğretmeni baskı altına almayı amaçlayan bu olayın kabul edilemez bulunduğunu altını çizdi.
Basın açıklamasının dün akşam İdlib’de bu sabah da Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşanmış olan iki acı olayın üstüne denk geldiğini söyleyen Elcil, Suriye’deki savaşların durmasını istedikleri mesajını verdi.
Devletin en büyük  hastanesi olan Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yangın çıkması ve ölüm haberlerinin gelmesinin fazlaca acı bir vaka bulunduğunu kaydeden Elcil, fazlaca can kaybı yaşanmaması temennisinde bulunmuş oldu.
Ülkenin iyi yönetilmediğini korumak için çaba sarfeden  Elcil, tedbirsizliğin, ihmalin, iyi yönetilmemenin, günü birlik kararlarla ülke yönetimini bir bölgelere taşımak isteyen siyasilerin yanlış kararları  sonucunda bu noktaya gelindiğini iddia etti.

OKUL GÜVENLİĞİ…

Canbulat İlkokulu’ndaki sıkıntının okul güvenliğiyle ilgili bulunduğunu vurgulayan Elcil, geçmiş  haftalarda bir öğretmen dersteyken,   ülkede yabancı olarak bulunan ve emek harcama izni olmayan bir velinin okulu basarak öğretmeni ölümle tehdit ettiğini, olayın polise intikal ettiğini, okula gelen polise de aynı kişiler tarafınca saldırıda bulunulduğunu açıkladı.
Olayın  mahkemelik bulunduğunu sadece, eğitim boyutunun  da bulunduğunu söyleyen Elcil, “Bu yaşanmış olan acı vaka öğrencilerin  gözü önünde oluyor, Öğretmen baskı altına alınıyor. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir. Bu  okul güvenliği meselesini gündeme getiriyor” dedi.
Okullardaki  sıkıntının alt yapı ile giderilmesinin mühim bulunduğunu belirterek,  Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığını göreve çağrı eden Elcil,  öğrencilerin okullarda yaşamış olduğu sıkıntıların bulunduğunu , hususi eğitime  gereksinim duyulan  talebe sayısının arttığını, aileyle ilgili sorunların  artması ve bunların okullara yansımasıyla ilgili olarak da personel eksikliği bulunduğunu,  hususi eğitim öğretmeni ihtiyacının giderilmesi icap ettiğini, rehber ruhsal danışman,  çocuk psikoloğunun sistemde noksan olan olmayan kadrolar olduğuna değindi.
Noksan altyapından meydana gelen sorunlara dur demek için devlet ciddiyetiyle hareket edilmesi icap ettiğini söyleyen Elcil, “Bir veli okula gelip öğretmeni ölümle tehdit edebilecek bir noktaya varabiliyorsa, okula gelen bir polise saldırabiliyorsa bir veli, bu mevzuda her insanın düşünmesi icap ettiğini vurguluyorum ve Eğitim Bakanlığına sorumluluklarını yerine getirmesi için  davet yapıyorum” dedi.
Elcil, ülkeye giriş- çıkışların kontrolsüz olmasının, kaçak nüfusun olmasının ciddi sıkıntılar yarattığını söyleyerek, “Bu hem ülkede yaşayıp vergi verenlerin sıkıntısı, hem de ülkeye gelip devletin izniyle burada oturanların sıkıntısı” dedi.
Yabancı  öğrencilerin Türkçe bilmedikleri için çektikleri sıkıntılara da değinen Elcil, bu öğrencilerin oryantasyon eğitimine gereksinimleri bulunduğunu, devletin bu mevzuda  adım atmadığını açıkladı.
“Param yoktur yapamam” diyerek mazeret arkasına  sığınmanın doğru olmadığını söyleyen Elcil, “Para bulunabilir, para vardır bunu biliyoruz doğru yerde kullanılmıyor” dedi.
Bir zelzele ve yangında son olarak zarar görmesi ihtiyaç duyulan  binaların hastaneler ve okullar olması icap ettiğini kaydeden Elcil,”Bugün bakıyoruz bir zelzele analizi yok okullarla ilgili.  Devlet hastanesi  yanabiliyorsa burada bir problem var anlamına gelir .Devleti yönetenlerin buna ehemmiyet vermeleri adım atmaları gerekiyor” dedi
Elcil, toplumun mühendisi olan öğretmene saldırının kabul edilemez bulunduğunu, Eğitim Bakanlığının adım atmasını beklediğini, adli  makamların da haddini aşan bu veliyle ilgili önlem almasını beklediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.