Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Savaşan ve partinin bölge yetkililerinin de hazır bulunmuş olduğu ziyaretlere  vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Üstel, verdiği mesajlarda, birlik ve beraberliği sürdürerek istikrarı sağlamanın önemine vurgu yapmış oldu.

Üstel, “Bizim derdimiz KKTC. Bizim derdimiz, övünmekle gurur duyduğumuz devletimizi yaşatmaktır. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Kimse bizi yolumuzdan döndüremez” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, BM’de yapmış olduğu zamanı davet sonrası artık yeni bir yola girdiklerini vurgulayan Üstel, “ Yeni yolumuzda kapı açıldı. Kapıyı gındırdık. İleriye, daha ileriye yürüyeceğiz. Dünyayla kucaklaşmada, tanınmada ileriye doğru gidiyoruz. Bizimle gezim, iktisat, kültürel ve sportif her türlü ortaklaşa iş yapmak isteyen ülkelerle işbirliğimizi geliştireceğiz. Her platformda konuşmaya, sesimizi duyurmaya  devam edeceğiz” diye de konuştu.

SEKTÖRLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Üstel ek olarak, “Daha uygar, daha çağıl, dönemin peşinde kalmadan, tüm sektörlerimizi daha kuvvetli hale getireceğiz. Gerekirse proje gerekirse yasalarla sektörlerimizi hazır hale getireceğiz. Gerektiğinde hükümetimiz devamlı ki şeklinde elini taşın altına koyacak. Düşük faizli kredi paketleriyle, hibelerle sektörlerimiz için,  yeni yolumuzda kuvvetli kılmak için, dünyayla rekabet edecek güce erişmeleri için elimizden ne  gelirse yapacağız. Biz çalıştıkça ürettikçe, halkımızın takdirini aldıkça birileri rahatsız oluyor. Bir tek eleştiriyor fakat biz yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini de kullandı.

Üstel, Kıbrıs’ta federasyon hayalleri ile vakit kaybının sona erdiğini, egemen eşitlik politikasıyla Kıbrıs Türk Halkını dünya ile kucaklaştırma hedefine adım adım yürüdüklerini de kaydetti.

TARİHTE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Global krizlere karşın sektörlere toplumsal prim desteği başta olmak suretiyle her türlü desteği vermekte olduklarına işaret eden Üstel, gençlerin büyük  ilgi gösterdiği ilk evim kredisine ek olarak yeni kredi paketini de açıklayacakları müjdesini verdi.

Üstel,” Tarihte ilk kez çiftçimize, hayvan üreticimize büyük teşvikler veriyoruz. Sıfır faizli arpa desteği veriyoruz. Enerji alanında, senelerce devam eden, rafa kaldırılan kablo ile elektrik problemi çözmeye başladık. Fizibilite emek harcamaları yakında bitecek. En geç 5 yıl içinde kablo  ile elektrik projesi hayata geçecek” ifadelerini de kullandı.

PİLE YOLU BİTECEK!
Pile yolu mevzusunda da mühim mesajlar veren Üstel, “Ayak oyunlarıyla Pile’de ara bölgede Rumlar için kamulaştırma kolaylaştırıldı. Ses çıkarılmadı. BM de sesini çıkarmadı. İnsanımız için geçiş zorlaştı. Bugüne dek oldukca sıkıntılı bir süreç yaşandı. İnsanımız evine gidemez oldu. Biz ara bölgede yol yapımına başladık. Ara bölgede parselasyon hayata geçirmeye başladılar. Bu yolu yapacağız. Sabırla bitireceğiz.Hepimiz de Anavatan Türkiye Cumhuriyeti de bu mevzuda  kararlıdır” dedi.

Sınır kapılarından karşılıklı geçişlerde artış

Sınır kapılarından karşılıklı geçişlerde artış

VARSIN RAHATSIZ OLSUNLAR…

Üstel şunları da kaydetti:
“Devletimize  haiz çıkacağız, çocuklarımıza, gençlerimize haiz çıkacağız. Gençlerimizi yeni toplumsal konutlara kavuşturacağız, onları ev sahibi yapacağız.  Bu açılımlara, mahalli reformlara, teknoloji, fiber optik adımlarımıza, halkımızın da desteğinin, takdirinin her geçen gün arttığını görüyoruz. Varsın birileri bu destekten rahatsız olsun. Biz halkımıza, onların düşüncelerine bakıyoruz…Biz gücümüzü halkımızdan partimizden alıyoruz. UBP’ye, bu davaya inanan beraberce birlik beraberlik içinde yürümeye devam edeceğiz.”

DERDİMİZ KURULTAY DEĞİL, ÜLKEMİZ…

Kurultayın Eylül 2024’te yapılacağını vurgulayan Üstel, parti içi istişarelerin bu doğrultuda devam ettiğini söylemiş oldu.

Üstel, “ Birileri, ülke sorunlarını bir kenara bırakıp kurultay baskısı yaratmak istiyor. Birlik beraberliğimizi bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Reformlarımıza devam edeceğiz. Acil yasa çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kurultay parti içi bir mevzudur. Günü ulaşınca, kurultayımızı yapacağız Kim isterse de aday olabilir. Sonuçta takdir üyenindir. Şimdi tüm bu tarz şeyleri kenara koyalım. Çalışmaya devam edeceğiz. Bizim derdimiz kurultay değil, halkımızdır. Hükümet olarak, 29 milletvekili ile  ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz’” şeklinde de konuştu.

Üstel sözlerini şöyleki noktaladı: “
Her gittiğimiz bölgede insanımızın yoğun ilgisi ve sıcak sevgisiyle karşılaşıyoruz.  Bugün de Minareliköy’de, Gaziköy’de  insanımızın yoğun ilgisini gördük. Sizler için durmayacağız, çalışacağız,  birliğimizi beraberliğimizi koruyacağız.  Ulusal birliğimizle gücümüze güç katacağız.”