İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da ortada bir problem bulunduğunu, probleminin her insanın problemi bulunduğunu kaydederek, emlak sektörüne zarar vermeden, uzlaşı sağlayarak tedbirler alınacağını ve bunun muhalefetle de paylaşılacağını belirtti.

Tatar: “KKTC’nin güzelliklerini kendi gözümden paylaşmak çok anlamlı”

Tatar: “KKTC’nin güzelliklerini kendi gözümden paylaşmak oldukça anlamlı”

Oğuz, sözleşmelilerin emlak anlamında ne kadar bulunduğunun bilinmediğini, yasanın uygulanmasında problem olmadığını yasaya uymayanlarla ilgili problem bulunduğunu veri anlamında da tapuya giden sözleşmeler ve uyruklarla ilgili tespit yapılacağını söylemiş oldu.

Tapuya gitmeyenlerin bilinmediğini, bunu çözmekle ilgili de yasa yapılacağını dile getiren Oğuz, sektör yetkilileriyle de görüşüleceğini kaydetti.

Oğuz, herhangi bir milleti hedef göstermenin de doğru olmadığını söylemiş oldu.

“Hepimiz yasalara uysaydı bu olmayacaktı” diyen Oğuz, hep beraber emek harcayarak probleminin üstesinden gelineceğini belirtti.

Ülke güvenli olduğundan yabancıların ülkeye geldiğini söyleyen Oğuz, buna zarar verecek söylemlerden kaçınılması icap ettiğini kaydetti.

Oğuz, Mesarya’daki ziraat topraklarının korunmasına yönelik ekibin oluşturulduğunu ve çalışmanın sonuçlandırılacağını açıkladı.

Dursun Oğuz, bayındır planlarının da yürürlüğe girmesi icap ettiğini söylemiş oldu.