Dernek yapmış olduğu açıklamada, Dünya Çocuk Hakları Günü’nün, 1990’dan bugüne kutlanırken, temel amaçlarından biri de evlatların yaşam hakkının sağlanması bulunduğunu belirtti.

“Maalesef, 6 Şubat Depremi, bizim evlatlarımızın yaşam haklarını elinden aldı. Çürük bir binada, yalan – yanlış reklamlarla yaratılan idrak, 10 saniyede yerle bir oldu. Böylesi bir günde, bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.” İfadelerine yer verilen açıklamada, evlatların yaşam hakkı ellerinden alınırken, kamuoyunun da desteğiyle kuvvetli bir hukuk mücadelesinin devam etmiş olduğu kaydedildi.

-“Pes edecek değiliz”

Açıklamada, şöyleki denildi:

Meteoroloji uyardı: Hafta sonu yağmur bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Hafta sonu yağmur planlanıyor

“Ihtimaller içinde kast üstünden yapılması ihtiyaç duyulan yargılama süreci, maalesef iddianamenin ilk adımında istediğimiz noktada değil. Pes edecek değiliz. Türkiye yargısı içinde vicdan sahibi hukukçuların varlığına inanmak istiyoruz.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesi ile bir kez daha belirtmek isteriz ki, bir taraftan yaşam hakları elinden alınan çocuklarımız için hukuk mücadelemiz devam edecek, öteki taraftan da ülkemizdeki her çocuğun eşit eğitim, sıhhat ve yaşam hakkı için var gücümüzle çaba harcamaya devam edeceğiz.”