Bakan Arıklı, Karayolları Dairesi’nin kısıtlı imkânlara karşın vatandaşın talepleri doğrultusunda yaratıcı formüllerle emek harcamalar yaptığını belirtirken, bu projenin finanse edilmesini elde eden Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, T.C. Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi (KEİ) ve ortaklık icra eden tüm belediyelere teşekkür etti.

Geçtiğimiz haftalarda Karayolları Dairesi ile belediyelerin işbirliğinde, ülke çapındaki ana arterlerde bulunan sadece çalışmayan yol aydınlatma sistemlerinin bakım onarım çalışmalarına başlanmıştı. Güzelyurt Belediye sınırları içindeki yol aydınlatma bakım onarım çalışmalarına dün başlanırken; Lefkoşa Belediyesi, Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi, Mesarya Belediyesi ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde de emek harcamalar devam ediyor.

Bisiklet Federasyonu'ndan trafik güvenliği eylemi: "Trafikte biz de varız!"

Bisiklet Federasyonu’ndan trafik güvenliği eylemi: “Trafikte ikimiz de varız!”

SIRADAKİ BÖLGE GİRNE

Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı ise Güzelyurt’taki çalışmaların, hava koşullarının elverişli olması halinde, iki-üç gün içinde tamamlanacağını peşinden Girne Belediyesi sınırları içinde çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Ana arterlerde mevcud yol aydınlatma sistemlerinin bakım onarımı için mahalli yönetimlerle meydana getirilen işbirliğinin ada çapına yayılacağını ve ana arterlerde bulunan anacak çalışmayan aydınlatma sistemlerinin onarım edileceğini kaydetti.

Dürdane Abi Acı, ülke çapına yayılacak çalışmaların mümkün olan en kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini aktarırken, projenin finanse edilmesini elde eden Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na ve T.C. Büyükelçiliği KEİ Ofisi’ne teşekkürlerini sundu. Acı, sürücülerden trafik kurallarına daima uymalarını ve araçların içinden yol kenarına çöp atmamalarını da rica etti.

Bakan Arıklı sonrasında Doğancı’da meydana getirilen yamalama çalışmalarını yerinde inceledi. Arıklı burada yapmış olduğu açıklamada, batıda devam eden yamalama çalışmalarının tamamlanmasının peşinden bölgede girilmeyecek derecede bozuk yolun kalmayacağının altını çizdi.