DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Asım Akansoy: Ayrılıkçı serüvenleri kabul etmemiz mümkün değil

Asım Akansoy: Ayrılıkçı serüvenleri kabul etmemiz mümkün değil
12.10.2023 15:58
2
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, KKTC’nin isminin değiştirilmesiyle ilgili ortaya atılan fikirlerin yeni bir ayrılıkçı serüvene doğru gitmesi halinde bunun karşısında olacaklarını söylemiş oldu.

KKTC’nin adının Kıbrıs Türk Devleti yada Kıbrıs Devleti benzer biçimde isimlerle değiştirilme gündeminden Ersin Tatar ve hükümet yetkililerinin dahi haberi olmadığını öne devam eden Akansoy, New York’ta gerçekleşen BM Genel Kurulu öncesinde ve sonrasında Cumhurbaşkanlığı’nda meydana getirilen toplantılara katıldıklarını sadece bu şekilde bir mevzunun gündeme dahi gelmediğini belirtti.

“Ersin Tatar ve hükümetin ayrılıkçı tezleri yardımıyla Cenup Kıbrıs ve Rum önder Nikos Hristodulidis dünya gözünde şu an çözümü isteyen taraf rolüne geçti” diyen Akansoy, “İhtiyacımız olan şey BM Güvenlik Konseyi kararları içinde hareket edilmesidir” dedi. Başkanlık sistemine geçişle ilgili tartışmalara da değinen Akansoy, yeni bir anayasa düşsel kuranların bununla birlikte başkanlık sistemine geçiş ve yargı bağımsızlığını ortadan kaldırma hayalleri de kurduklarını sadece kendilerinin bu şekilde bir münakaşa içinde olmadıklarını belirtti. Akansoy halkın gündeminin de bu mevzular olmadığına işaret ederek, “İnsanların toplumsal, ekonomik, eğitim ve göç sorunları var. Bunlarla ilgili adım atılması gerekir. Siyasal istikrar bu ülkede mühim bir mevzudur ve bu parlamenter sistemde sağlanabilir. Erhan Arıklı’nın bizim adımıza konuşma hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.