DOLAR
32,3680
EURO
34,6466
ALTIN
2.380,69
BIST
10.188,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

CTP Gençlik Örgütü Barcelona yolcusu

CTP Gençlik Örgütü Barcelona yolcusu
16.10.2023 21:04
6
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, Avrupalı Genç Sosyalistler (YES) tarafınca bu yıl on altıncısı gerçekleştirilecek olan kongreye gitmek suretiyle yola çıkıyor. CTP Gençlik Örgütü’nün 2013 senesinde tam üye statüsüne geçerek Avrupalı gençlerle buluşmuş olduğu en büyük gençlik platformlarından olan YES Kongresi bu yıl İspanya’nın Barcelona kentinde yer alacak. Barcelona’da kentindeki kongrede Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü’nün Genel Başkan Çise Mevlit ve Teşkilat Sekreteri Ahmet Köseoğlu temsil edecek.

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Çise Mevlit, 2013 senesinde YES’te tam üye statüsü elde ettiklerini ve bunun Kıbrıslı Türk gençlerin Avrupa siyasetinde mühim bir özne ve eşit söz sahibi olmasını elde eden bir gelişme bulunduğunu söylemiş oldu. Mevlit “YES’e tam üyeyiz dolayısıyla tüm Avrupa ülkeleri ile eşit değerde ve konumdayız. Almanya, İngiltere ve Fransa benzer biçimde ülkelerdeki gençlik örgütlenmelerinin ağırlığı ve söz hakkı ne ise, CTP Gençlik Örgütü’nün hakları da tam olarak aynı” dedi. CTP Gençlik Örgütü’nün, Kıbrıs’tan Avrupa’ya ve Akdeniz’in öteki ülkelerine mühim bir köprü kurduğunu belirten Mevlit, bunun sorumluluğu ve bilinci ile yola çıktıklarını, hedeflerinin Kıbrıslı Türk gençlerin seslerini duyurmak, sorunlarını Avrupa’da da tartıştırmak bulunduğunu deklare etti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.