DOLAR
32,2094
EURO
34,7529
ALTIN
2.426,19
BIST
10.203,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Dans Sanatının Gençleri

Dans Sanatının Gençleri
06.11.2023 19:25
4
A+
A-

[ad_1]

Eski kültürlerden bu yana dans, iyileştirici ve bütünleştirici bir sanat olarak kullanılır. Bu yazıya başlarken dansla ne vakit tanıştığımı hatırlamaya çalıştım. Birinci sınıftan altıncı sınıfa kadar senede bir 23 Nisan gösterileri için 2 ay çalışıp 10 dakika oynadığımız  müzikli rontları hatırladım . 19 Mayıslarda  mecburi ritmik hareket gösterilerimizi. Müzikle dans etmenin keyfini annemin köyü Armenohor da meydana getirilen düğünlerden edinmişim. Kıbrıs Türkleri içinde bazı köylerde dans etmek ayıp sayılırken bu köyde hepimiz oyun havaları eşliğinde içinden geldiğince dans ederdi Armenohor köyünde yaşayanların hala bu gün insana iyi gelen sıcacık davranışlarının  dans etmeyi içselleştirmelerinin bir tesiri olarak görürürüm.

hormonlarının salgılandığını  ve bu mutlulukla  başka şeyleri de başarabileceklerini, dostlarını sevgi ile kucaklayabileceklerini gözlemliyorum . Halk dansları  guruplarımızın başarı göstermiş emekleri dünya genelinde bulunduğunu , bu mevzuda marka olmuş dans eğitmenlerimizin bulunduğunu biliyorum. Onlara ülkemize kattıkları kıymet için minnettarım.Onların hikayesi başlı başına sav mevzusu olacak kadar mühim.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.