DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Denktaş: CTP’li değilim, parti ayırmaksızın doğru sese nefes verdim

Denktaş: CTP’li değilim, parti ayırmaksızın doğru sese nefes verdim
01.11.2023 13:05
4
A+
A-

[ad_1]

Katılmış olduğu bir tv yayınında CTP’nin organize etmiş olduğu yürüyüşe gittiği için bazı eleştiriler aldığını söyleyen Serdar Denktaş, “Bana, yanlış yola gitti CTP’nin yanında durdu diyenler oldu. Ben CTP’li değilim, CTP ile siyasal olarak hiçbir uyumum yok. Fakat, sağcısına solcusuna bakmaksızın her kesimden insanımızın mutsuzluğunu dile getirmek için toplandığı ve ülkeyi yönetenlere sesini duyurmak istediği bir yürüyüşe, sırf CTP organize etti diye katılmamazlık yapmadım. Siyaseten fikirlerimiz ayrı olsa da ülkenin durumu ile ilgili kim doğru bir ses çıkarırsa ben de ona bir nefes olurum. Yürüyüşte her kesimden insanımız, sendikamız ve sivil cemiyet kuruluşumuz vardı. Dr. Fazıl Ufak’ün oğlu Mehmet Ufak ağabeyimiz vardı. Bizi eleştiren insanoğlu vakası oldukça yanlış okuyor. Serdar Denktaş’ı, Tufan Erhürman’ı Mehmet Ufak’ü bir araya getiren ne oldu diye düşüneceklerine, hala kamplaşmayı körüklüyorlar” diye konuştu. Yürüyüşte bulunan her insanın ekonominin daha iyi olması, insanımızın refah seviyesinin artması, evlatlarımızın ülkeyi terk etmemesi ve daha iyi eğitim alması için yürüyüşte bulunduğunun altını çizen Denktaş, “Bu mevzularda hepimizin hitabı, karşıt fikri kucaklaması gerekir, bunlar siyasal kamplaşmayı reddeden konulardır. Birbirimize saldırmamızı reddeden konulardır. Bu konulardaki kutuplaşma ülkeye hiçbir yarar sağlamaz” dedi.

Ülkenin kimlikler üstünden üçüncü bir kutba doğru götürüldüğünün altını çizen Denktaş, Kıbrıslı Türklerin 1974’e kadar savaştan geçtiğini ve büyük mücadeleler verdiğini söyleyen Denktaş, “1974’te Mehmetçik ve mücahit birlikte savaştı, birlikte can verdi, birlikte kan döktü. Bu toprakları vatan yaparken  bu beraberliği yaşadık da şimdi bu vatanda daha mutlu olmayı birbirimizi ötekileştirerek, birbirimizi sevmeyerek mi başarabileceğiz? Hayır. Kucaklaşmak zorundayız, yapabilecek oldukça şeyimiz var bu ülkede” dedi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.