DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Erdoğan: KKTC’yi gözlemci üye statüsüyle aramızda göreceğimize inanıyorum

Erdoğan: KKTC’yi gözlemci üye statüsüyle aramızda göreceğimize inanıyorum
04.11.2023 06:16
3
A+
A-

[ad_1]

“Bu mevzuda siz değerli üyelerimizin kuvvetli liderliğinize güveniyorum; bu hepimizin yükümlülüğüdür”

Erdoğan  büyük Türk ailesinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkleriyle dayanışma içinde hareket etmenin tüm TDT üyesi devletlerin yükümlülüğü bulunduğunu da altını çizdi.

Erdoğan  büyük Türk ailesinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkleriyle dayanışma içinde hareket etmenin tüm TDT üyesi devletlerin yükümlülüğü bulunduğunu da altını çizdi.

Türk Devletler Teşkilatı’nın (TDT) Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne oy birliğiyle gözlemci üye statüsü vererek zamanı bir karara imza attığını hatırlatan Erdoğan “Sizlere bu kararın alınmasında sağladığınız destek sebebiyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu kararla Türk dünyası, soyutlama edildikleri halde öz vatanından vazgeçmeyen Kıbrıs Türkleri’nin yalnız olmadıklarını her insana göstermişti. Büyük Türk ailesinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkleriyle dayanışma içinde hareket etmek hepimizin yükümlülüğüdür. Müteakip zirvemizde Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni karar verdiğimiz şekilde gözlemci üye statüsüyle aramızda göreceğimize inanıyorum. Bu mevzuda siz değerli üyelerimizin kuvvetli liderliğinize güveniyorum” dedi.
Erdoğan, konuşmasına, Kazakistan’ın Karaganda bölgesindeki kömür madeninde meydana gelen kazada yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve Kazak halkına başsağlığı dileyerek başladı.

Küresel sınamalarla mücadelelerde en mühim gücün, Türk dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışması bulunduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu hakikati, son dönemde karşılaştığımız pek fazlaca hadisede gördük, görüyoruz. Can Azerbaycan vatan muharebesinin peşinden Karabağ’da 30 senedir süregelen işgale son verdi. Bu zamanı başarıdan büyük bir gurur ve luk duyuyoruz. Böylece bölgemizde kalıcı barışa bir adım daha yaklaşmış olduk. Oluşturulan fırsat penceresinin değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi mühimdir. Azerbaycan’ın batı bölgeleriyle Nahçıvan’ı birbirine bağlayacak ulaştırma hattının hayata geçirilmesi de büyük ehemmiyet taşıyor. Hattın açılması, tüm bölge ülkelerinin refahına ciddi katkı sağlayacağı benzer biçimde Türkiye’yi de ata yurdumuz olan Orta Asya’ya bağlayacaktır. Bu sürecin başarıyla tamamlanması için Türk dünyası olarak Azerbaycan’a olan desteğimizi sürdürmeliyiz.”

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.