DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Erhürman: Kelepçe uygulaması genel bir emrin sonucudur

Erhürman: Kelepçe uygulaması genel bir emrin sonucudur
18.10.2023 13:00
4
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “ilaç-reçete yolsuzluğu” yargı sürecinin sıhhatli yürütülmesinin önemine dikkat çekti, kelepçe uygulamasının “genel bir komut sonucu” ortaya çıktığını söylemiş oldu. “Tutuklama bir cezalandırma yöntemi değil, yargılama açısından bir güvenlik tedbiridir” diyen Erhürman, bu sürecin “cezaya” dönüşmemesi icap ettiğini altını çizdi.
Erhürman, Meclis’te “ilaç-reçete yolsuzluğu” olarak malum mevzuyu gündeme getirdi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, duyarlı süreçlerde, toplumun travmatize edilmemesi son aşama yaşamsaldır” diye konuştu.

Toplumun temel gündem maddelerinden önde gelen “ilaç reçete yolsuzluğu” olarak malum süreçte yaşananlarla ilgili konuşarak sözlerine süregelen Tufan Erhürman, “Ulaşabildiğimiz bilgiler, bu sürecin sonucunda, bazı insanların ciddi suçlar işlediği tespitinin yapılmış ihtimalinin düşük olmadığını gösteriyor” dedi. Yargılama sürecinin sıhhatli yürütülmesinin önemine işaret eden Erhürman, bunun için de üstlerine düşeni yapma yükümlülüğünde olduklarını kaydetti. Erhürman, “Bu şekilde duyarlı süreçlerde, toplumun travmatize edilmemesi son aşama yaşamsaldır” diye konuştu. İnsanların, toplumsal sigorta reçetesi yazmaktan çekinir hale geldiğinden söz eden Erhürman, ekonomik sorun ortamında söz mevzusu durumun yaşanmasının olumsuzluğundan bahsetti. Erhürman, söz mevzusu durumun, sürecin tramvatize edici bir halde yaşanmış olmasının kaynaklandığını belirtti. Sürecin devamlı olarak birilerini gündeme getiriyor olması, doktor toplumunda da eczanelerde de ciddi bir travma yarattığını ifade eden Erhürman, Meclis olarak söz mevzusu duruma bakma zorunluluklarının olduğuna vurgu yapmış oldu. Kelepçe uygulamasıyla ilgili de konuşan Erhürman, “Benim ulaşabildiğim bilgilere nazaran bu durum, bir genel emrin sonucudur” dedi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.