DOLAR
32,2314
EURO
34,7514
ALTIN
2.439,38
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Erhürman: Nüfus politikası olmayan bir kalkınma planının hiçbir hükmü yok

Erhürman: Nüfus politikası olmayan bir kalkınma planının hiçbir hükmü yok
29.09.2023 04:06
2
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkeyi yönettiğini iddia eden UBP-DP-YDP hükümetinin 5 senelik kalkınma planı açıklamasını değerlendirdi ve içinde nüfus politikası barındırmayan bir planın geçerliliği olamayacağını altını çizdi. Erhürman, dün BRT’de Pembe Paşaoğulları’nın hazırlayıp sunmuş olduğu 17. Saat Programı’na konuk oldu ve gündemdeki mevzulara yönelik açıklamalarda bulunmuş oldu. Hükümet yetkililerinin dün açıklamış olduğu kalkınma planından asla ümitli olmadığını kaydeden Erhürman, bu mevzuda oldukça mutsuz bulunduğunu zira toplumun önüne ümit olarak konulabilecek bir projeyi yüzlerine gözlerine bulaştırıp onu da ümit olmaktan çıkaracaklarını söylemiş oldu. CTP olarak 2022 senesinde meydana getirilen erken genel seçimlerde 5 senelik ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınma planını bir taahhüt olarak sunduklarını dile getiren Erhürman, “Bunu anlatmak için de oldukça uğraştık fakat Meclis’te onlarca defa söylemiş olmamıza karşın ses gelmedi” dedi.

Hükümet programıyla kalkınma planının iki ayrı kavram bulunduğunu ve bu iki kavramın birbirinden ayrılması icap ettiğini belirten Genel Başkan Tufan Erhürman, “Hükümet programı, kendi vazife süreleri içinde ne yapmak istediğini anlatır. 5 senelik kalkınma planı ise 5 senelik olduğundan bu hükümet kendisinden sonrasında gelecek olanların da bu planı uygulayacağını bilmek durumundadır” dedi. Bu ülkede iktidar partilerinden ayrı olarak karşıcılık partilerinin de bulunduğuna dikkat çeken Erhürman, içtenlik ve nezaket gereği bu planın karşıcılık partileriyle de paylaşılması icap ettiğini zira mevcut hükümet gittikten sonrasında yerine gelecek olan hükümetlerin de bu planı uygulaması gerekeceğini söylemiş oldu.

“Sokağa çıkmaya hazırız, çıkacağız”

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.