DOLAR
32,2472
EURO
34,7865
ALTIN
2.437,86
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

Erhürman: Okulların taranmasında geç kalındı, koca yaz tatili heba edildi

Erhürman: Okulların taranmasında geç kalındı, koca yaz tatili heba edildi
11.10.2023 14:26
4
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, okullarda tamirat yapılması için taramalarda geç kalındığını ve koca bir yaz tatilinin heba edildiğini, öğrenciler okullardayken aslen tüm bu tarz şeyleri şimdi yapılmak zorunda kalınacağını söylemiş oldu. Erhürman ve beraberindeki kurul, dün Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği’ni (KTMMOB) ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunmuş oldu. Son dönemde sendikalar, sivil cemiyet, mesleki ve ekonomik örgütlere ziyaret başlatan CTP, dünde KTMMOB ile görüş alış verişinde bulunmuş oldu. Erhürman’a ziyaretinde bazı milletvekilleri de birlikte rol aldı. KTMMOB ile sık sık görüştüklerini ve istişare halinde olduklarını ifade eden Erhürman, 6 Şubat’ta Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin peşinden bilhassa okullarda ciddi bir tarama başlatılması icap ettiğini sadece ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin bu sorunları görmezden geldiklerini beyan etti.

CTP’nin uzun bir süreden beridir eğitimde tam güne geçilmesi gerektiğiyle ilgili söylemleri bulunduğunu anımsatan Tufan Erhürman, hükümetin bunu da yüzüne gözüne bulaştırdığını kaydetti. Ülkedeki nüfus artışından dolayı trafik, sıhhat ve eğitim alanlarında ciddi problemler ortaya çıktığına işaret eden Erhürman, bu sıkıntıların nüfus planlaması yapılmadan çözülemeyeceğini belirtti. Ülkenin en büyük problemi olan Kıbrıs Sorununda gelinen son aşamada Kıbrıslı Türklerin yok sayıldığını dile getiren Erhürman, “BM Genel Kurulu’nda Sn. Hristodulis ve Sayın Erdoğan’ın karşılıklı atışması oluyor. Biz orada yokuz” dedi. Türkiye’de bazı siyasilerin son dönemde “KKTC yerine artık Kıbrıs Türk Devleti demeliyiz” ifadesi kullandığını aktaran Erhürman, “Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin de bilmediğini anladığımız bir şeyler yaşanıyor” dedi. Tüm bunların artık onurlarına dokunduğunu vurgulayan Erhürman, tüm bu sebeplerden dolayı hükümete “Utan ve Git” dediklerini anımsattı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.