DOLAR
32,2598
EURO
35,0608
ALTIN
2.468,83
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Erhürman: Plansızlık, ülkenin geleceğine dair kaygı yaratıyor

Erhürman: Plansızlık, ülkenin geleceğine dair kaygı yaratıyor
28.09.2023 02:35
1
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede plansızlık ve programsızlığın geleceğe dair büyük endişeler yarattığını söylemiş oldu. Erhürman ve beraberindeki CTP heyeti dün Kıbrıs Türk Tecim Odası’nı (KTTO) ziyaret etti. Erhürman’a ziyaretinde milletvekilleri Sıla Usar İncirli, Filiz Besim, Fikri Toros ve Erkut Şahali birlikte rol aldı. Ülkede iyiye giden hiçbir şey olmadığını ifade eden Erhürman, bu fena gidişatı değerlendirip neler yapılabileceğine dair sivil cemiyet örgütleri, kamu kuruluşları ve ekonomik örgütlere ziyaretler başlattıklarını ve diyalog oluşturmak istediklerini açıkladı. Ekonomik yaşamdaki sıkıntıların günden güne arttığını ve başa çıkılmaz hale geldiğini kaydeden Erhürman, plansızlık ve programsızlığın ülkenin geleceğine dair büyük endişeler yarattığına dikkat çekti. Erhürman, ”Rüşvet ve yolsuzluğun bu aşama ayyuka çıkmış olduğu, sokaktaki insanoğlunun isim vererek durumu anlatabilir konuma geldiği başka bir dönem hatırlamıyorum” dedi.

Görüşme esnasında söz alan KTTO Başkanı Turgay Deniz de, plansız, programsız ve hedefsiz meydana getirilen bir işlemden ülkeye hayır gelmeyeceğini söylemiş oldu. Oda olarak kendilerinin orta vadeli olmak suretiyle 3 senelik kalkınma planı hazırladıklarını ve bunu lüzumlu paydaşlara ilettiklerini kaydeden Deniz, “Her insanın kabul edeceği, toplumsal kabulün olacağı bir plandı. Konuşuldu fakat kaldı” dedi. İş insanları olarak önlerini görmekte güçlük yaşadıklarını ifade eden Deniz, bu durumun sürmesi halinde batacaklarını söylemiş oldu. Kıbrıs Türk Tecim Odası olarak ülkede ekonomik ve ticari faaliyetlerin yanı sıra toplumsal barışın da sağlanmasını önemsediklerini belirten Deniz, ekonomik sıkıntılardan dolayı kabahat oranlarının da arttığını söylemiş oldu. CTP ile daima bir diyalogları bulunduğunu ve bundan son aşama memnun olduklarının altını çizen Turgay Deniz, bilhassa El-Sen’in grevinde CTP’nin çağrısına pozitif yönde cevap verdiklerini anımsattı ve ülke için bir şeyler yapabilmek adına daima beraber çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.