DOLAR
32,2268
EURO
34,7874
ALTIN
2.428,72
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Erhürman: ‘Utan ve git’, halkın sesidir, bunu hem Meclis’e hem sokağa taşıyacağız

Erhürman: ‘Utan ve git’, halkın sesidir, bunu hem Meclis’e hem sokağa taşıyacağız
04.10.2023 19:10
4
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, parti olarak başlattıkları “Utan ve Git” söyleminin yalnız kendileri değil, tüm Kıbrıs Türk halkının sesi bulunduğunu, bu sesi hem Meclis’e hem de sokağa taşıyacaklarını altını çizdi. Erhürman dün BRT’de Baykan Gürses’in hazırlayıp sunmuş olduğu “Güne Yansıyanlar” programına katılarak mühim açıklamalar yapmış oldu. Halkın artık ülkeyi yönettiğini iddia eden “hükümete” yönelik herhangi bir umudunun kalmadığını dile getiren Tufan Erhürman, sokakta gezdiklerinde karşılaştıkları yurttaşların “Onlar utanmıyor fakat biz onlar adına utanıyoruz” dediklerini aktardı. Bunu söyleyenlerin yalnız CTP’ye oy veren yurttaşlar olmadığını, ülkeyi yönettiğini iddia eden siyasal partilere geçmişte oy verenlerin de bu tarz şeyleri söylediğini ifade eden Erhürman, “Biz halkın bu görüşünü meclise de yansıtıyoruz ve kendi eylemlilik sürecine yansıtacağız. Bu talep yurttaşların talebidir. Bizim insanlarımız ‘Bu yaşananları kabul etmiyoruz’ diyor” diye konuştu.

Hükümet mensuplarının ülkeyi adeta özgür bölge olarak gördüklerini ifade eden Erhürman, bu kişilerin KIB-TEK’te imtihan yapacaklarını söyleyip o sınava şike karıştırdıklarını, hemen sonra da sınavsız münhalsiz istihdam yaptıklarını belirtti ve toplumun bu yaşananları kabul etmediğini aktardı. Ders kitaplarında direkt doğruya yalan yanlış olan şeyleri basıp da ufaklıklara dağıtmalarını, Ercan’da 59 milyon Euro’nun bağışlandığını, ihtimaller içinde bir uyuşmazlık çıkması halinde de burada KKTC mahkemelerinin dönem dışı bırakıldığını dile getiren Erhürman, insanların bu yaşananları hazmedemediğini altını çizdi. Elektrik santrallerinin bakımlarının yapılmaması sebebiyle Cenup Kıbrıs’tan elektrik satın alındığını ve bunun kurumu zarara uğrattığını ifade eden Erhürman, “Üzerine dönerek sınavsız münhalsiz istihdam yapıyorlar. Elektriğe tekrardan zam ulaştığında Ukrayna- Rusya savaşını mı bahane edecekler? Öyleki bir anlayış ki ülkeyi özgür bölge olarak görüyorlar” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.