DOLAR
32,3742
EURO
34,7257
ALTIN
2.399,00
BIST
10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Ersin Tatar New York’tan döndü

Ersin Tatar New York’tan döndü
26.09.2023 23:48
0
A+
A-

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Tatar, Gutterres’e, kimsenin diğerine üstünlük kurmayacağı bir zeminde iki  tarafın da yararına olacak mevzularda iş birliğini konuşmak suretiyle liderlerin bir araya gelebileceğini de söylediğini beyan etti.

Tatar, Gutterres’e, kimsenin diğerine üstünlük kurmayacağı bir zeminde iki  tarafın da yararına olacak mevzularda iş birliğini konuşmak suretiyle liderlerin bir araya gelebileceğini de söylediğini beyan etti.

Tatar, bunun pozisyonlarına güç verdiğini kaydederek “Bizim kimsenin hakkında hukukunda gözümüz yok. Kendi hakkımızı hukukumuzu yedirtmeyeceğiz. 60 senedir devam eden federal çözüm defteri kapanmıştır. Artık yeni politika kısaca egemen eşitliğimiz ve eşit siyasal statümüz kabul edilmeden masaya oturulmayacaktır” dedi.
BM Genel Sekreteri Guterres’le görüşmesinde de bu tarz şeyleri ifade ettiğini, Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadeleyi, müktesep haklarını, son 60 yılda yaşananları ve Annan Planı ve Crans Montana toplantılarında Rum tarafının ne kadar gerçeklerden değişik bir halde masanın devrilmesine vesile bulunduğunu anlattığını kaydeden Tatar, Genel Yazman’in hususi temsilci tayinine de karşı olduklarını ilettiğini bildirdi.

Bazen iki taraf içinde iş birliği önerileri yaptıklarını sadece karşı tarafın Kıbrıs Türk tarafının statüsünü kabul etmediği için bu iş birliklerinin hayata geçmediğini özetleyen Tatar, “Yararlı olabilecek bazı mevzularda iş birliği yapılabilir. Örneğin düzensiz göç, naturel kaynakların araştırılması, yenilenebilir enerji, kabloyla enerjinin Türkiye üstünde Avrupa’ya enterkonnekte bağlanması, mayınların temizlenmesi.. Eğer bu kabul edilirse iki önder ve genel sekreterin görüşebileceğini söyledik. Bu samimiyetlerinin testi olacak.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki ayrı halk, demokrasi ve yapı bulunduğunu kaydederek eşitlik temelinde mühim mevzulara imza atmaya hazır olduklarını sadece Kıbrıs meselesinin ele alınabilmesi için egemen eşitliğin kabul edilmesi bulunduğunu söylemiş oldu.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.