DOLAR
32,1843
EURO
34,9989
ALTIN
2.510,73
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Ertuğruloğlu: Biz kararlılığımızdan geri adım atacak değiliz

Ertuğruloğlu: Biz kararlılığımızdan geri adım atacak değiliz
18.08.2023 23:29
3
A+
A-

[ad_1]

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Pile-Yiğitler yol projesinin insani bir proje bulunduğunu vurgulayarak, “Biz kararlılığımızdan geri adım atacak değiliz. Bu yol projesini yapacağız. İnşallah BM bugün yapmış olduğu benzer biçimde bizi engellemeye çalışmaz” dedi.

Son aşama insancıl bir maksatla gündeme getirilen, hiçbir art niyet içermeyen bir projenin BM yetkilileri tarafınca yanlış yansıtıldığını ifade eden Ertuğruloğlu, 

Son aşama insancıl bir maksatla gündeme getirilen, hiçbir art niyet içermeyen bir projenin BM yetkilileri tarafınca yanlış yansıtıldığını ifade eden Ertuğruloğlu, “Tansiyonu artırmaya yönelik bir BM hamlesi, Rum tarafını doyum etmeye yönelik bir senaryo oynanmaktadır” ifadesini kullandı. Ertuğruloğlu, “Bizim tüm derdimiz Pile’de yaşayan insanlarımızın, Rum’un, İngiliz Üs Komutanlığı’nın ve BM’nin insafına terk edilmiş görüntüsünü, gerçeğini artık ortadan kaldırmak” şeklinde konuştu.

Eski mevcud bir yolun asfaltlanacağını ifade eden Bakan Ertuğruloğlu, BM’ye, projenin, herhangi bir askeri maksadı ve toprak çalmaya yönelik bir hamle olmadığını, Pile’de yaşayan yalnızlaştırılmış, Rum’un insafına terk edilmiş hisseden Kıbrıs Türk insanının yaşamını ve gereksinimlerini, KKTC’ye ulaşımlarını kolaylaştırmaya yönelik bir proje bulunduğunu onlarca defa söylediklerini altını çizdi.

Vakası bugünkü koşullar içinde değerlendirmenin kafi olmadığını, BM’nin aslına bakarsan adada Rum’un destekçisi olmaktan başka bir iş yapmadığını kaydeden Ertuğruloğlu, seneler ilkin kendisi Pile Komisyon Başkanı iken, Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde, Larnaka’dan Ay Napa’ya giden ara bölgeden geçen yolu, Türk arazilerinin kullanılarak yapılmasına BM’nin ses çıkarmadığını söyledi. “Yapmadıkları ihlal yok” diyen Ertuğruloğlu, tüm bunlara karşın Rum’un yaptıklarının yanına kaldığını, haklı tarafın sonuçta BM’ye nazaran Rum tarafı bulunduğunu söylemiş oldu.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.