DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Fiil: Okullarımız 3 müdür ve 25 muavin noksan olarak açılacaktır

Fiil: Okullarımız 3 müdür ve 25 muavin noksan olarak açılacaktır
07.09.2023 01:23
5
A+
A-

[ad_1]

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), okullardaki altyapı sorunlarının yanında, müdür, muavin ve öğretmen sıkıntısı olacağını belirterek, müdür ve müdür muavini nakillerinin bir an ilkin yapılması için Kamu Hizmetleri Komisyonu’na (KHK) çağrıda bulunmuş oldu.

KTOEÖS Başkanı Selma Fiil, yasaya bakılırsa nakil çalışmalarının sendikayla istişare içinde yapıldığını  ve KHK’ya gönderildiğini sadece KHK’nın kendi çalışmasını yürütüp nakil yapma yetkisi bulunduğunu anımsattı. Fiil, “Buna karşın halen müdür ve muavin nakillerinin yapılmamış olması insan haklarına aykırıdır” dedi.

Selma Fiil, “Bir an ilkin müdür ve muavin nakillerinin Kamu Hizmeti Komisyonu tarafınca yapılması ve okullarımıza gönderilmesi gerekmekte. Bir an ilkin münhallerin açılıp, atamaların yapılması lazım. Kaosu daha da büyütmekten Eğitim Bakanlığı da, Kamu Hizmeti Komisyonu da vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.